Danac će biti prepun, da li će pasti premijerligaš: "Želimo ostvariti novi uspjeh"
Optimizam među nogmetašima federalnog prvoligaša

Alić vjeruje u svoju ekipu

Danac će biti prepun, da li će pasti premijerligaš: "Želimo ostvariti novi uspjeh"

Samir Mlaćo

U Olovu se sprema novi nogometni spektakl. NK Stupčanica će u nedjelju dočekati NK Široki Brijeg, ulaznice su već u prodaji i teško je očekivati da će ih biti na dan utakmice. Interesovanje je veliko, Stupčanica je jedna od najpozitivnijih sportskih priča u našoj zemlji, ali i šire, a čini se da je ista zapravo tek počela.

Tako bar najavljuju čelnici ovog kluba. Stupčanica je u borbi za prvaka u Prvoj ligi FBiH, a istovremeno igra i Kup naše zemlje. Nakon susreta Kupa Olovljani će u Tursku će obaviti završni dio priprema.

Jedna od uzdanica Dženana Zaimovića u drugom dijelu sezone svakako je provjereni defanzivac Adnan Alić. Alića smo 'ulovili' dok je krenuo na redovni trening, a djelovao je optimistično, iako je svjestan da ga u nedjelju očekuju dueli sa nogometašima iz višeg ranga.

"Nismo gosti, jedna je utakmica, sve je moguće. Mislim da možemo savladati Široki Brijeg. Oni su ranije krenuli sa pripremama od nas, ali i mi radimo puno parom, dodatno smo se pojačali i posložili tim ove zime. Zaista imamo veliku šansu da napravimo novi uspjeh, igramo pred našim navijačima i pozitivno razmišljamo. U jednoj utakmici je sve moguće, nije nekako ni bitno baš ko je rival. Ponavljam, mislim da možemo proći dalje", ističe Alić za SportSport.

U Olovu nisu mnogo mijenjali ove zime.

"Da, upravo tako. Popunili smo ekipu na mjestima za koje je to odlučio stručni štab, doveli smo i neke iskusnije igrače, a tu su iu momci iz našeg omladinskog pogona. Mislim da smo svi spremni za izazove koji nas očekuju".

Oglasi

💛💛💛...SVI NA DANAC, RUKE GORE...🖤🖤🖤 ...nedjelja, 11.02.2024. godine, stadion "Danac", 13:00 h, 1/8 finala Kup-a...

Posted by NK Stupčanica on Sunday, February 4, 2024

Pratili su u Olovu Široki Brijeg.

"Odigrali su pet pripremnih utakmica, mi tri. Krenuli su prije nas, gledali smo i utakmice, svjesni smo šta nas očekuje. Neću govoriti o svim detaljima, ali vidjeli smo da naprijed imaju sjajnog igrača zaštićenog godišta (U21), dvojica Nigerijaca su itekako opasni, ali možemo se nositi sa njima. Naša zadnja linija je jača strana ekipe, tu će biti sigurno posla za nas, ali vjerujem u sebe".

Navijači Stupčanice najavljuju ponovo veliku podršku. Dvije tribine će biti pune, brojni prijatelji kluba i ljubitelji sporta iz okolnih gradova također najavljuju dolazak na Danac.

"Podrška je sigurna. Žuti đavoli su uvijek uz nas, uvijek su podrška, te znam da će biti veliki 'suport'. Mogu ih samo pozvati još jednom da u nedjelju od prve minute budu uz ekipu i da se nadam se svi radujemo".

Oglasi

Najavljuje da će ekipa odmah nakon utakmice put Turske gdje će boraviti devet dana, a zatim slijedi nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH.

"Turska, pa prvenstvo. Maksimalno ćemo se potruditi u nastavku sezone. Koliko vidim, svi govore da je Sloboda favorit, to jeste tako kada pogledamo da su veći grad, ali mislim da smo mi trudom i zalaganjem, te svime što smo napravili također zaslužili da smo na tronu. Kada smo svi k'o jedan, ništa nije nemoguće".

O Stupčanici ima samo riječi hvale. Sredina za primjer u svakom smislu. Nogometaši se osjećaju nogometašima u pravom smislu te riječi, a tako je sa trenerima, te ostalim osobljem.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Zaista sve pohvale od prvog dana. Posebno hvala predsjedniku Degirmendžiću, on je maksimalno uz nas, uvijek mu se možete obratiti i čovjek će uvijek izaći vam u susret. Vidite i sami koliko je uloženo u klub, pa u infrastrukturu, napravljena je jedna velika priča i sve ide u pravom smjeru", dodao je Alić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Stupčanica u prvenstvu zaostaje tri boda za vodećom Slobodom, a ova dva tima u drugom dijelu sezone se sastaju u Olovu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi