NK Stupčanica u nastavak sezone sa novim trenerom

Očekuje se uskoro zvanična potvrda

NK Stupčanica u nastavak sezone sa novim trenerom

S. Mlaćo
NK Stupčanica Olovo će u nastavku sezone biti sa novim šefom struke.

Radi se o Dženanu Zaimoviću koji je nedavno vodio NK TOŠK, a zatim se razišao sa ovim klubom nakon serije loših rezultata.

Zaimović je postigao dogovor sa čelnicima Stupčanice, te se očekuje da klub uskoro i potvrdi ovu informaciju.

Stupčanica je protekle sezone izborila kroz baraž plasman u Prvu ligu FBiH, dobro startala, a zatim su nastali problemi. Došlo je do velike krize rezultata, te su Mehanović, Ćilić i društvo u posljednjih pet utakmica upisali isto toliko poraza.

Čelnici kluba odlučili su brzo reagovati i dogovor je postignut sa Zaimovićem kojeg čeka mnogo posla.

Već u nedjelju u Olovo gostuje Jedinstvo iz Bihaća, a domaći se nadaju pobjedi i izlasku iz krize.

Oglasi

Stupčanica na svom kontu ima samo tri pobjede, a jedna je upisana protiv lidera NK GOŠK kojem je to bio i jedini poraz ove sezone.

“Liga je zahtjevna, ima tu dosta dobrih ekipa. U Olovu smo imali veliki broj šansi, ali Stupčanica je zasluženo slavila. Oni su prelijepa sportska priča, prava sportska sredina i dobro je za bh. nogomet da ima takvih ljudi i klubova“, kazao je u nedavnom intervju za SportSport.ba šef struke NK GOŠK Denis Ćorić.

I zaista je NK Stupčanica postala jedna od najljepših priča u bh. nogometu u veoma kratkom periodu. Čelnici kluba mnogo su uložili i u samu infrastrukturu na stadionu Danac, publika vjerno prati svoje ljubimce, a svi se nadaju i izlasku iz rezultatske krize.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Stupčanici se planiraju pojačati u zimskom prelaznom roku, svjesni da trenutni igrački kadar očigledno ne može ispuniti sve zahtjeve koji se traže.

U Prvoj ligi FBiH do zimske pauze preostala su još dva kola. Stupčanica će ugostiti Jedinstvo, a zatim putuje u goste Radničkom iz Lukavca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti