TOŠK neprijatno iznenađenje sezone: Dženan Zaimović više nije trener kluba iz Tešnja

U nedjelju dočekuju Mladost Doboj Kakanj

TOŠK neprijatno iznenađenje sezone: Dženan Zaimović više nije trener kluba iz Tešnja

Samir Mlaćo
Nakon serije loših rezultata federalni prvoligaš NK TOŠK Tešanj ostao je bez šefa struke.

Dženan Zaimović je postao 'bivši', a to je i očekivano.

Zaimović napušta kluba iz Tešnja sa desete pozicije, iako su iz TOŠK-a najavljivali borbu za sami vrh tabele. Dovedena su i kvalitetna pojačanja kao što su Šarić, Murga, Lelić, Tatar..., no rezultat je izostao, a odgovornost je naravno velika i na samom treneru..

Iz NK TOŠK su potvrdili rastanak sa Zaimovićem, a novi trener trebao bi biti poznat do nedjelje kada TOŠK dočekuje FK Mladost Doboj Kakanj.

TOŠK je u devet utakmica upisao tek dvije pobjede, te pet remija i dva poraza, te je bliži klubovima iz gornjeg dijela tabele.

Navijači se nadaju da će se ekipa 'probuditi', te do kraja prvog dijela sezone osvojiti što više bodova.

Oglasi

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, osobe koje igraju nogomet i trava

U narednu srijedu na Luke dolazi FK Velež u okviru 1/16 finala Kupa BiH i očekuje se sjajna atmosfera.

U Tešnju se potajno nadaju iznenađenju, no Velež je apsolutni favorit i na ovaj meč dolazi kao prošlosezonski osvajač Kupa naše zemlje.

Zaimović je bivši igrač i trener FK Velež, no nije dočekao da ovaj put vodi svoj tim protiv Rođenih.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kao trener radio je i u stručnom štabu NK GOŠK Gabela, tačnije pomoćnik Feđi Dudiću, a vodio je sa klupe i FK Turbina Jablanica. Na klupi TOŠK-a proveo je dvije godine.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi