Preokreti i osam golova u Gradačcu, Travnik se "čupa", Rudar nastavio niz
Foto: NK Travnik

Utakmice 12. kola Prve lige FBiH

Preokreti i osam golova u Gradačcu, Travnik se "čupa", Rudar nastavio niz

E. Ganibegović

Zanimljive utakmice u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine danas smo gledali u Gradačcu, Travniku i Kaknju. Neki su slavili, neki tugovali, a današnji rezultati donijeli su i zanimljive promjene na tabeli. 

U okviru 12. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sjajnu utakmicu s puno golova vidjeli smo u Gradačcu, gdje je Zvijezda s 5:3 savladala Jedinstvo.

Gosti iz Bihaća preko Ramireza dolaze do vodstva već u drugoj minuti utakmice, da bi u 25. na 1:1 izjednačio Mujagić. Gosti na odmor odlaze s prednošću od 1:2, a Bandić je pogodio u 37. minuti.

Novi gol Josip Bandić postiže u 55. minuti i tada se činilo da Jedinstvo u Bihać može odnijeti puni plijen, no na dug put kući će praznihi džepova.

U periodu od 60. do 84. minute Zvijezda postiže četiri gola i dolazi do pobjede. Strijelci su bili Fačić (2), Kovčić i Nenad Milan.

Zvijezda je tako s 23 boda na trećem mjestu koje dijeli s Gradinom, dok je Jedinstvo s osam bodova ostalo zakovano za dno tabele.

Oglasi

Travnik je na Piroti s 2:1 bio bolji od Stupčanice i ostvario vrijednu pobjedu u borbi za opstanak. Bilo je 2:1 na kraju. 

Gosti iz Olova poveli su u 30. minuti preko Mehanovića, da bi u 44. Asim Zec izjednačio na 1:1. Isti igrač donosi trijumf Travniku u 89. minuti susreta.

Bio je ovo duel dva tima koja se bore za ostanak u ligi, a svakako da ova pobjeda mnogo znači Travniku koji je tako stigao do 12. boda u sezoni i izašao iz zone ispadanja u koju je gurnuo upravo Stupčanicu.

Zahuktali Rudar je u Kaknju dočekao ekipu Radnika iz Hadžića i stigao do sva tri boda. Na kraju je bilo 2:0, a pogađali su Imamović i Čehajić. 

Rudar tako koliko-toliko drži priključan za vodećim GOŠK-om s osam bodova zaostatka. Za njih je prava nesreća da je GOŠK tako dominantan ove sezone, jer bi u svakoj drugoj situaciji bili ravnopravan konkurent za plasman u Premijer ligu.

Oglasi

Prva liga FBiH, 12. kolo:

Zvijezda - Jedinstvo 5:3

NK Zvijezda: Aljkanović, Sinanović, Škrijelj, Kalesić, Čatić, Fačić, Avdić, Mikić, Mujagić, Banjac, Nenad.

NK Jedinstvo: Bilić, Jusić, Ramirez, Kadrić, Bandić, Merdović, Božić, Kulovac, Kurić, Asprilia, Drina.

Travnik - Stupčanica 2:1

Oglasi

NK Travnik: Kačavenda, Smajić, Brljak, Alibegović, Obradović, Zec, Fazlić, Rosić, Škembić, Džaferović, Rosić.

NK Stupčanica: Milićević, Bešić, Karamović, Jolović, Imočanin, Karahmetović, Beganović, Džafić, Čilić, Alić, Mehanović.

Rudar - Radnik 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar: Mudželet, Husagić, Goralija, Ajanović, Zukić, Bečirhodžić, Kobilica, Imamović, Žerić, Džafić, Kišić.

FK Radnik: Mujezinović, Kovačević, Mujanović, Ramić, Hukić, Pehilj, Rizvo, Abubakar, Yahaya, Dervišagić, Sadiković.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije