Federalni prvoligaš potvrdio trenersku promjenu, ali i potvrdio gospodske manire

Dedić je u Olovu napravio sjajne rezultate u proteklom periodu

Federalni prvoligaš potvrdio trenersku promjenu, ali i potvrdio gospodske manire

S. Mlaćo
Faruk Dedić više nije šef struke federalnog prvoligaša NK Stupčanica.

Dedić je nakon niza loših rezultata ponudio ostavku, a Uprava kluba iz Olova je prihvatila.

Ipak, u Olovu su pokazali gospodske manire, te je Dediću koji je ostvario sjajan rezultat kroz protekle sezone, ponuđena druga funkcija.

Na njegovo će doći nekadašnji član FK Velež Dženan Zaimović, što je SportSport.ba jutros i najavio. Zaimović je posljednji angažman imao u NK TOŠK Tešanj, ali nije se proslavio s obzirom da je klub napustio na desetoj poziciji ove polusezone.

“Tokom dvije godine uspješnog rada, trener Faruk Dedić je vodeći našu Stupčanicu, napravio u tom periodu historijski uspjeh, plasiravši se u 1/16 finala Kup-a BiH, gdje nam je u Olovo stigao FK Borac Banja Luka, koji nas je i zaustavio u 1/16 finala.

Nedugo zatim, Faruk sa svojim pomoćnicima pravi novi historijski uspjeh i dovodi našu ekipu na tron Druge lige Centar, pa kroz baraž uvodi našu momčad u Prvu ligu FBiH. Dakle, nakon dvije godine uspješne suradnje i nekoliko uzastopno loših rezultata, trener Faruk Dedić je u razgovoru sa upravom kluba ponudio svoju ostavku, koju je uprava djelimično prihvatila, te su sa Farukom sklopili dogovor da zbog svojih zasluga ostane u klubu na drugim funkcijama.

Oglasi

Mjesto trenera prvog tima prepušta nekom drugom, u ovom slučaju to je Dženan Zaimović, o čemu ćemo nešto kasnije, a našem Dedi želimo puno uspjeha u novim projektima našeg kluba...“, stoji u objavi NK Stupčanica Olovo.

Stupčanica je svakako pozitivna priča bh. nogometa, a ovaj tim u nedjelju od 13:30 sati dočekuje NK Jedinstvo.

Radi se o veoma bitnom meču za oba tima koja vode borbu za opstanak. U Olovu se nadaju pobjedi i izlasku iz krize.

U posljednjem kolu pred odlazak na pauzu Stupčanica će u goste Radničkom iz Lukavca. Stupčanica nakon 13 kola ima 11 osvojenih bodova, iako je veoma dobro startala u sezonu. Kasnije se desio veliki pad te kriza rezultata koja i dalje traje.

Susreti 14. kola Prve lige FBiH igraju se za vikend, a snage će odmjeriti:

Oglasi

FK Goražde - HNK Tomislav

NK TOŠK - NK GOŠK

OFK Gradina - FK Radnik Hadžići

NK Travnik - FK Radnički Lukavac

NK Bratstvo - BFK Simm Bau

NK Zvijezda - FK Mladost

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Stupčanica - NK Jedinstvo

FK Rudar - FK Budućnost

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi