Prvi strijelac Prve lige FBiH napustio NK TOŠK

Kreće u nove izazove

Prvi strijelac Prve lige FBiH napustio NK TOŠK

S. Mlaćo
Prvi strijelac Prve lige FBiH Selmir Mahmutović (29) napustio je redove NK TOŠK.

Mahmutović je postigao deset pogodaka u 15 kola, no sada će promijeniti sredinu.

Potvrdio je to i sam kazavši da žali što sa čelnicima TOŠK-a nije uspio postići dogovor.

"Želim da se zahvalim svima u klubu. Kada sam se vratio mislio sam da ću ovdje završiti nogometnu karijeru jer nisam više imao ozbiljne planove za nogomet, ali jednostavno kako to u fudbalu bude, nismo se uspjeli dogovoriti i mogu slobodno reći da mi je veoma žao zbog toga. Mislim da sam dosta pomogao TOŠK-u, kao što je i on meni. Uvijek ću ostati navijač ovog kluba i uvijek rado doći u Tešanj da bodrim svoj klub“, kazao je Mahmutović na oproštaju.

Njegov odlazak sigurno može da zabrine stručni štab i Upravu TOŠK-a koja je pomalo neočekivano najavila pohod na Premijer ligu u drugom dijelu sezone, a sada dobila veliki 'udarac'.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mahmutović se u TOŠK vratio iz BFK Simm Bau, a nastupao je i za Zvijezdu Gradačac, Zvijezdu 09, Slogu Doboj, Proleter Teslić, FK Pribram iz Češke, NK Čelik...

Nešto ranije TOŠK je napustio i sjajni Benjamin Šehić koji je potpisao za FK Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije