TOŠK nastavio sjajan niz, na Lukama zadovoljstvo: "Ovi treneri i igrači su za nas već sada prvaci"

Sada im slijedi derbi u Gabeli, žele se nadigravati

TOŠK nastavio sjajan niz, na Lukama zadovoljstvo: "Ovi treneri i igrači su za nas već sada prvaci"

Samir Mlaćo
TOŠK je jučer nastavio pobjedonosni niz u Prvoj ligi FBiH.

Na Lukama je pao neugodni Travnik, bilo je 2:1, te su domaći igrači i navijači ponovo imali razloga za slavlje.

TOŠK je drugoplasirana momčad lige, u koraku prati Igmana, pa u Tešnju mogu otvoreno i s pravom razmišljati o plasmanu u Premijer ligu.

"S obzirom na sve turbulencije koje su bile u klubu na polusezoni, možemo već sada reći da su igrači i treneri pokazali kvalitet i karakter i da su za nas već sada prvaci. Nastavljamo utakmicu po utakmicu, svaku idemo na pobjedu, a tako će biti u Gabeli naredne subote. Idemo da se nadigravamo, pa neka bolja ekipa slavi i neka na kraju prvenstva najbolji bude prvak“, ističe za SportSport.ba predsjednik Skupštine NK TOŠK Amir Dujsić.

Kvalitetnu partiju u redovima TOŠK-a jučer je pružio iskusni Haris Kurdić koji je također govorio za SportSport.ba.

“Nova pobjeda, nimalo laka. Dosta borbe i želje smo imali za pobjedom na jako teškim uslovima za igru. Travnik je došao rasterećen sa željom da nas iznenadi i napravi dobar rezultat. Na kraju smo zasluženo slavili i nastavili niz od devet utakmica bez poraza“, ističe Kurdić.

Oglasi

Naredno kolo donosi pravi derbi, u Gabeli u subotu od 16:30 sati igraju GOŠK i TOŠK.

"Putujemo u Gabelu sa željom da derbi kola odigramo na pravi način. Idemo rasterećeno i bez velikog pritiska odigrati dobru utakmicu. Idemo iz utakmice u utakmicu, GOŠK je zasluženo u vrhu i glavni je kandidat za prvo mjesto. U prvom dijelu odnijeli su puni plijen iz Tešnja, pokušat ćemo da im se revanširamo“.

U borbi za prvo mjesto su Igman, TOŠK, GOŠK pa i banovićka Budućnost. TOŠK je gotovo svake sezone u vrhu tabele, što govori o kontinuitetu dobrih igara i kvalitetnog rada, ali i ambicioznim ljudima oko kluba koji na sve načine pronalaze sredstva za stabilan kolektiv.

“Zaista zanimljiva i žestoka utrka za prvaka. TOŠK je već tri – četiri sezone unazad u samom vrhu i bori se za Premijer ligu, a tako je i ove sezone. Uz ovako sjajne navijače kao što su naši Atomci sve je moguće u borbi za prvaka,. Jedan ovakav grad zaslužuje premijerligaša“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio je o svojim partijama. Sretan je što se potpuno oporavio.

“Pred sami početak drugog dijela sezone imao sam neugodnu povredu stopala i zgloba koju sam vukao više od dva mjeseca. Hvala Bogu, sanirao sam je i evo već ovo kolo zaigrao u startnih 11. Na meni je da radim još jače i zadržim traženi nivo spreme i igre same ekipe“, dodao je na kraju razgovora Kurdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije