TOŠK imenovao novog trenera, Uprava kluba na ispitu, navijači strahuju

U četiri meča čak tri puta gostuju

TOŠK imenovao novog trenera, Uprava kluba na ispitu, navijači strahuju

S. Mlaćo
U NK TOŠK imaju iza sebe polusezonu za zaborav. TOŠK je završio tek na 12. mjestu Prve lige FBiH i očekuje ga borba za opstanak.

Ceh zbog serije loših rezultata najprije je platio trener Dženan Zaimović, a na  njegovo mjesto je stigao Bakir Šerbo. Šerbo se zadržao tek par kola, s obzirom da je Samir Smajlović za SportSport.ba potvrdio da je on novi trener kluba iz Tešnja.

Pomalo i neozbiljno, ali to i nije neka novost u bh. klubovima. Iz TOŠK-a nisu ni obavijestili navijače o tome, te su oni koji itekako zaslužuju da klub prema njima bude uvijek otvoren preko društvenih mreža saznali za trenersku promjenu.

Na naše pitanje da li preuzima TOŠK, Smajlović je kratko potvrdno odgovorio.

Smajlović je vlasnik UEFA Pro licence, a u BiH je radio u HNK Orašje. Dobro poznaje stanje u Prvoj ligi FBiH, no jasno je da ga očekuje mnogo posla.

Promjena će biti u igračkom kadru kluba iz Tešnja. Otišli su veoma važni nogometaši kao što su defanzivac Dražen Dubačkić te ofanzivac Kenan Šarić, ali i Kerim Tatar koji nije opravdao očekivanja.

Oglasi

Najavljuju se i prijeko potrebna pojačanja, no za sada se radi o nogometašima sa malom ili gotovo nikakvom minutažom u ranijim klubovima, što može zabrinuti navijače. TOŠK nije u dobroj situaciji i mogao bi na kraju sezone doživjeti ono najgore, ispadanje u niži rang, pa se nema priliku 'kockati' sa novajlijama.

Po mnogo čemu kluba iz Tešnja to nikako ne zaslužuje, posebno zbog vjernosti navijača. Isti svakako zaslužuju mnogo bolje rezultate, ali i mnogo kvalitetniji stadion, što se svakako odnosi na travnjak stadiona Luke koji je u užasnom stanju.

Navijače brine i sam raspored, ali i dugovanja prema sadašnjim i bivšim igračima. Sjednica Skupštine u više navrata je prije nove godine odgađana, spominjale su se razne 'struje', pozivalo na podršku i ujedinjenje za bolje sutra kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

TOŠK na startu drugog dijela sezone dva puta gostuje. Prvi rival će biti FK Goražde, a zatim FK Rudar Kakanj. Tek u trećem kolu nastavka sezone u Tešanj stiže Bratstvo. Nakon toga TOŠK će na megdan Gradini, te definitivno ima mnogo težak raspored koji će dati brojne odgovore o kvaliteti igračkog kadra.

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH se nastavlja 04/05.03.

Top Komentari

Karanfil
Ćao Bella Ćao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi