Katastrofa je mala riječ: Stadion u BiH prekriven blatom, na terenu se ne može hodati, a ne trčati

Fudbaleri na ogromnim mukama

Katastrofa je mala riječ: Stadion u BiH prekriven blatom, na terenu se ne može hodati, a ne trčati

H. Zilić

Poznati su problemi sa terenima na stadionima širom Bosne i Hercegovine.

Dok neki klubovi uspjevaju urediti terene za neki normalan fudbal, član Prve lige FBiH ekipa TOŠK-a je u velikim problemima.

Nove fotografije koje su se pojavila na društvenim mrežama pokazuju trenutno stanje terena na stadionu u Tešnju, gdje se sve može igrati osim fudbala.

Teren je malo je reći u katastrofalnom stanju.

Rupe, blato, neravnine, a na većini terena nema trave nikako, a da stvar bude gora na ovakvom terenu su prošlo kolo u Prvoj ligi FBiH svoj duell igrali TOŠK i Jedinstvo.

U kakvom stanju je stadion u Tešnju najbolje će vam opisati priložene fotografije.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Nedavno su poplave pogodile Tešanj, stadion je bio pod vodom i čini se da nije uspio oporaviti od svega, ali i održavanje izgleda nije išlo kako treba.

TOŠK će igrati domaće utakmice na svom stadionu, a pitanje je koliko se može igrati fudbal na ovom terenu, ako uopšte i može.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovakvi tereni se što prije moraju dovesti u koliko toliko normalno stanje prije svega radi sigurnosti fudbalera i da se izbjegnu teške povrede, jer u Tešnju se jedva i hoda u ovom blatu, a kamoli da se trči u prvenstvenoj utakmici.

Ovome dodajmo da je TOŠK nakon osam odigranih kola u Prvoj ligi FBiH na osmoj poziciji sa 11 osvojenih bodova, a naredni domaći susret igraju 15. oktobra kada će dočekati ekipu Mladost DK.

Top Komentari

zilan66
Trebali su navijaci usloviti onog klempu Mehmedovica..evo glasovi daj popravi stadion.eto vam sad.ovdje se memoze igrati i fsbih treba reagovati.
2 0
@rm1n
3 penala hoću ja, neću jedan neću dva!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi