NK Travnik angažovao dobro poznato trenersko ime
Buza odlično poznaje stanje u 1.ligi FBiH, a prvi cilj će mu biti stabilizovati igru i rezultate kluba s Pirote

Buza dobro poznaje situaciju u 1.ligi FBiH

NK Travnik angažovao dobro poznato trenersko ime

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon sedam odigranih kola u 1.ligi FBiH, ekipa NK Travnik zauzima 14 poziciju na tabeli sa šest osvojenih bodova. Posljednji poraz kod kuće 0:3 od ekipe iz Rudara iz Kaknja koštao je posla i Saliha Salihovića, koji je sporazumno raskinuo ugovor nakon odluke Upravnog odbora kluba.

Danas je klub s Pirota objavio da je novi šef stručnog štaba Mirnes Buza, 49-godišnji trener iz Kaknja. Ovaj stručnjak je prvi trener iz Kaknja sa UEFA Profi licencom za trenera, a osim Rudara, radio je i u ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Buza vrlo dobro poznaje situaciju u 1.ligi FBiH, jer je prošle sezone sa ekipom Rudara završio na petoj poziciji na kraju sezone uz veoma skroman igrački kadar i dosta tešku situaciju u klubu. Nakon sjajne prošle sezone, Buza je odlučio napustiti Rudar, te je postao slobodan trener.

Kakanjac nije dugo čekao na novi izazov u karijeri, te će pokušati da stabilizuje igru, ali i rezultate NK Travnik, te izbjegne borbu za opstanak u proteklih nekoliko sezona.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Debi na klupi kluba s Pirote, novi trener će imati u subotu, kada će Travnik gostovati ekipi Bratstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi