Sto godina nije malo: U vezirskom gradu na poseban način obilježili rođendan bivšeg premijerligaša

Stoljeće NK Travnik

Sto godina nije malo: U vezirskom gradu na poseban način obilježili rođendan bivšeg premijerligaša

E. Škorić

Nogometni klub Travnik slavi 100 godina postojanja.

Nekadašnji premijerligaš ima bogatu i dugu historiju, a vjerni navijači ovog tima, članovi popularne Gerile, spremili su veliku bakljadu i vatromet, kako bi i na taj način obilježili ovaj za sve Travničane poseban period.

Nedavno je na travničkoj Piroti gostovalo Sarajevo i ta utakmica je bila odigrana u sklopu obilježavanja stogodišnjice klbua.

U septembru 1920. godine u Travniku je odigrana prva utakmica po tada važećim pravilima, a ekipa koja je te godine nastupila protiv sarajevske Slavije, dobila je ime grada.

Kasnije Nogometni klub Travnik, kroz stoljeće postojanja imao je uspone i padove, ali iznjedrio brojne uspješne igrače.

Nakon niza uspješnih sezoan, Veziri su danas u nižem rangu takmičenja, u Provj ligi FBiH, a u Travniku se svi nadaju da će se klub vratiti u elitni rang bh. nogometa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Travnik je u prvom kolu nove sezone Prve lige pobijedio Radnik iz Hadžića sa 2:1, a sutra gostuje ekipi BFK Simm Bau.

Ko zna, možda baš u ovoj posebnoj godini Veziri naprave korak prema Premijer ligi i nakon dužeg vremenqa opet zaigraju tamo gdje po svemu i pripadaju.

Top Komentari

Iziksaudvicu
Uvijek mi je bilo lijepo otići na gostovanje u Travnik. Prvo i obavezno na vapace a onda tekma. Sretno
4 1
Klicko
Mnogo lijep grad i ikonski klub.Pozdrav za sve travničane i da se Travnik vrati u premijer ligu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi