Travnik bez milosti prema protivniku: Veziri nastavljaju svoj ples na zapadu
FOTO: NK Travnik/facebook

Druga liga FBiH - zapad, 16. kolo

Travnik bez milosti prema protivniku: Veziri nastavljaju svoj ples na zapadu

H. Zilić

Odigrani su mečevi i 16. kola Druge lige FBiH - skupina zapad gdje strijelci nisu bili tako raspoloženi kao u centru i na sjeveru. Na sedam mečeva postignuta su 22 gola što je 3,1 po utakmici.

Odigrao je sedam mečeva jer duel iskre i Romarija nije odigran obzirom da je tim iz Bugojna izbačen u niži rang takmičenja.

Što se tiče goliajde, kolo je izvukla utakmica u Travniku gdje je domaći Travnik nastavio da dominira prvenstvom i deklasirali su Slogu iz Bosanske Otoke rezultatom 7:1.

Hat-trick za Travnik postigao je Oliveira, dva gola je dao Čatić, a po gol su postigli Mehić i Žuljević. Počasni gol za goste dao je Salkić.

Ubjedljiv je za vikend bio i Rudar iz Han Bile koji je na svom terenu deklasirao Vitez iz Bužima rezultatom 4:0. Dvostruki strijelac za Rudar bio je Torlak, a u strijelce su se po jendom upisivali Alić i Ibraković.

Oglasi

Najmanji broj pogodaka postignut je u Vitezu gdje je domaći FK Vitez sa minimalnih 1:0 savladao Krajinu iz Cazina, a gol odluke postigao Erdin Ramić u 61. minuti susreta.

Ubjeldjivi lider na tabeli je Travnik sa 44 osvojena boda i samo se čudo treba desiti da Veziri na kraju sezonu ne odu u doigravanje za Prvu ligu FBiH. Prvi pratilac Travnika je GNK Bratstvo sa 33 boda.

Na začelju tabele Vitez iz Bužima ima 15 bodova, devet bodova je skupio Novi Travnik, a Bajer 99 je osvojio sedam bodova.

Druga liga FBiH - zapad, 16. kolo, rezultati:

Oglasi

Novi Travnik - NK Vitez 1:1

Bajer 99 - Kiseljak 2:1

Rudar Han Bila - Vitez Bužim 4:0

Iskra - Romari (nije odigrana)

Travnik - Sloga 7:1

Rudar Kamengrad - Podgrmeč 1:1

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Brnjaci - Bratstvo 1:1

FK Vitez - Krajina Cazin 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi