NK Travnik na prekretnici: Promjene ili put u ambis

Teška situacija na Piroti

NK Travnik na prekretnici: Promjene ili put u ambis

S. Mlaćo

Devet sezona zaredom NK Travnik nastupao je u Premijer ligi BiH. 

A danas su Veziri član Prve lige Federacije BiH i to onaj koji se puno baš i ne pita ove sezone.

Nakon 12 kola tim sa Pirote ima tek četiri osvojena boda i na posljednjem je mjestu tablice. Veziri djeluju neuigrano, kvalitet velikog broja igrača je veoma upitan, a problemi uoči početka priprema svakako su se odrazili i na rezultate.

Naime, tokom pauze na čelo kluba došao je Alem Lolić, vlasnik TNT grupacije koji je hrabro odlučio da pruži priliku mladim snagama, u prvi plan gurne mlade igrače iz Travnikove škole, ali i trenere, pa je na mjesto šefa struke postavljen Adnan Beganović, dok je njegova desna ruka bio Nihad Ribić.

Na samom startu prvi problemi. Igrači su dolazili iz kola u kolo, rezultat izostajali, a nedavno je Lolić, čije su namjere gotovo sigurno bile čiste, odlučio povući, a na njegovo mjesto, doduše u ulozi v.d. predsjednika postavljen je Edin Teskeredžić.

Teskeredžić je u izjavi za Dnevni Avaz kazao da su trenutno najveći problem kluba finansije, te da svi jedva čekaju zimsku pauzu, na kojoj bi se navodno trebala održati i Skupština kluba. 

Ipak o Skupštini se za sada puno ne priča, a navijači se pitaju da li će voljeni tim iduće sezone gledati u Busovači, Kiseljaku, Vitezu, Han Biloj, Bužimu, Cazinu...

Svi su svjesni da je napravljeno mnogo grešaka. Iz priče o stabilnom klubu nestali su Nihad Selimović, Mithad Sarajčić, te brojni drugi u čije vrijeme se na Piroti igrala Premijer liga. I to ne samo sporedna uloga, već su "oružje" vrlo često znali položiti Željezničar, Sarajevo, Zrinjski...

Selimović je u više navrata jasno i glasno kazao da nema interesa odgovornih za klub, te da je situacija teška. Riječi ovog uspješng biznismena i sportskog radnika niko nije shvatio ozbiljno.

Mithad Sarajčić, dugogodišnji sportski direktor Vezira također je nestao iz priče o stabilnom klubu, te novim uspjesima. Sarajčić nije ni izašao iz prostorija Pirote, a njegov odlazak već se osjetio. 

Sarajčić je veoma bitno ime u bh. nogometu, cijenjen je kod najvećih bh. klubova ali i struktura Nogometnog saveza BiH (inače je član IO-a N/FS BiH), a njegov ugled ranije je mnogo značio Vezirima na svim poljima. Sada toga više nema, pa je Pirota od neosvojive tvrđave postalo jedno od najdražih gostovanja svih federalnih prvoligaša. Bodovi se nose ko' od šale.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za Travnik ipak nije kasno. S obzirom na (ne) kvalitet lige, vrlo lako je moguće da uz ozbiljne ljude u Upravi te pojačanja u igračkom kadru Veziri izbjegnu ispadanje i konsoliduju redove, te u narednom periodu se vrate u premijerligaški rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi