NK Travnik: Ponovno okupljanje i treniranje igrača nije moguće

Ništa od nastavka prvenstva?

NK Travnik: Ponovno okupljanje i treniranje igrača nije moguće

S. Mlaćo

Nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH je upitan.

Sve će biti jasnije nakon sutašnje sjednice IO NS FBiH.

Nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH je upitan.

Danas se oglasio i NK Travnik te naveo da uslova za nastavak takmičenja nema.

"Uz sve probleme s kojima se susrećemo, na prvo mjesto stavljamo igrače i njihovu zdravstvenu zaštitu. Ponovni nastavak prvenstva, okupljanje i treniranje igrača nije moguće. Kako zaštiti zdravlje igrača, a da pritom ne mislimo isključio na mogućnost zaraze koronavirusom, uzevši u obzir da jednaku, a ako ne i veću prijetnju zdravlju igrača predstavlja ritam utakmica tijekom ljetnih mjeseci", navode između ostalog sa Pirote.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Predlažemo da se iskoristi nadolazeći period na način da ne obvezujemo Prvu ligu FBiH na nastavak takmičenja, nego na pripreme klubova te vrijeme pripreme igrača za narednu sezonu 2020/21", stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik UO NK Travnik Edin Teskeredžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi