NK Viss Simm-Bau blizu angažovanja najboljeg napadačkog dvojca u 1.ligi FBiH
Dizdarević i Mahmutović su zajedno u prošloj polusezoni postigli 20 od ukupno 27 golova TOŠK-a

Mahmutović i Dizdarević pred potpisom

NK Viss Simm-Bau blizu angažovanja najboljeg napadačkog dvojca u 1.ligi FBiH · Saznajemo

D. Kurbegović

Nogometni klub Vis Simm-Bau prvi dio sezone u 1.ligi FBiH završio je na četvrtoj poziciji sa 27 bodova, odnosno četiri manje od vodećeg Posušja.

Uprava kluba na čelu s Mirzom Mujkanovićem ne sjedi skrštenih ruku, te su proteklih dana pojačali igrački kadar najprije sa Hasićem i Petrovićem, te iskusnim Jamakom. Uz ostanak Isakovića i Kovača, kojima je istekao ugovor, klub želi dodatno ojačati ofanzivni dio ekipe.

Kako saznajemo obavljeni su razgovori s dvojcem iz TOŠK-a, Selmirom Mahmutovićem i Dinom Dizdarevićem. Njima su istekli ugovor s klubom iz Tešnja, te su na radaru brojnih klubova kako iz 1.lige FBiH, tako i iz najviše ranga Premijer lige BiH.

Mahmutović i Dizdarević su zajedno u prvom dijelu sezone postigli 20 od ukupno 27 golova TOŠK-a, te su bili ubitačan tandem i prava noćna mora za protivničke odbrane.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednim danima bit će poznato hoće li ovaj dvojac potpisati za ovog prvoligaša iz Kosove, koji bi prema posljednjim informacijama drugi dio sezone u 1.ligi FBiH trebao igrati na Gradskom stadionu u Žepču.

Nema sumnje da Uprava kluba ne želi ništa prepustiti slučaju, te možda već ove godine ući u Premijer ligu što bi svakako bio veliki uspjeh za ovaj klub, koji je do prije tri godine igrao u Kantonalnoj ligi ZDK.

Promo

Top Komentari

Ga_Zi_JA
Valja RAKITICU slati opremu u KOSOVU...ocekujemo tekst kad posiljka zaluta NA KOSOVU..
0 3
TesanjskiBrnjo
Iskihat ce Svabo pravo, uzimaju ga i sakom i kapom.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi