Cirkus u Drugoj ligi Centar: Gosti tvrde da se sudija želio obračunati sa njihovim igračima

Ističu da su zaustavljeni od strane sudija da dođu do bodova

Cirkus u Drugoj ligi Centar: Gosti tvrde da se sudija želio obračunati sa njihovim igračima

S. Mlaćo
Pomalo nevjerovatne scene vidjeli smo za vikend u Drugoj ligi Centar, bar tako navode iz NK Žepče 1919.

Naime, Žepčaci su gostovali NK Kolina i poraženi su rezultatom 3:2.

Kolina drži sami vrh tabele, a bilo je veoma uzbudljivo, međutim gosti su poslije meča iznijeli teške optužbe na račun službenih lica.

Tačnije, na adresu glavnog pomoćnog sudije Harisa Avdića za kojeg navode da se poslije meča želio fizički obračunati sa njihovim igračima.

Sve se navodno desilo pred gostujućom svlačionicom, to zahvaljujući obezbjeđenju sukob je na vrijeme spriječen.

"Odlično smo ušli u utakmicu i došli do ranog vodstva u sedmoj minuti pogotkom Badnjara nakon asistencije Adžića.

Oglasi

Domaći ubrzo dolaze do poravnanja. U 25' domaći dolaze do prednosti nakon očigledno nedosuđenog zaleđa pomoćnog sudca Harisa Avdića.

Drugo poluvrijeme odlična igra naših igrača. Dolazimo do poravnanja pogotkom Martinovića nakon odlične asistencije Tadića. Imali smo par prilika za preokrenuti utakmicu, međutim nismo iskoristili svoje prilike. A onda na scenu stupa glavni sudac Senad Heljić koji pokazuje na bijelu točku iz samo njemu poznatih razloga. Dojam je da nikako nismo smjeli uzeti bod ili više s ovog gostovanja.

Po završetku utakmice dolazi do incidenta već pomenutog pomoćnog sudije Harisa Avdića i naših igrača. Pomenuti sudac se fizički htio obračunati s našim igračima ulaskom u gostujuću svlačionicu, međutim osiguranje je spriječilo veći incident.

Avdić je već dolazio u sukob s našim igračima i prije 2 godine kada je našim igračima psovao majke u Vitkovićima“, stoji u objavi NK Žepče 1919.

Da li je Avdić došao u sukob sa gostima, ostaje da se vidi.

Očekuje se reakcija Saveza koji mora hitno reagovati i utvrditi pravo stanje.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Kazniti sudiju Avdića ili NK Žepče 1919 ukoliko su optužbe neistinite.

 

Top Komentari

SarajFK
Pa sto zadirkuju u jacega od sebe
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi