NK Žepče 1919 jesenji prvak Kantonalne lige ZDK
Ekipa Žepča predvođena Tadom Tomasom osvojila je naslov jesenjeg prvaka, te su ekipa koja je veoma blizu svog cilja, a to je ulazak u viši rang takmičenja

Najveći konkurenti Pobjeda i Borac

NK Žepče 1919 jesenji prvak Kantonalne lige ZDK

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Završen je prvi dio sezone u Kantonalnoj ligi ZDK, a titulu jesenjeg prvaka osvojila je ekipa NK Žepče 1919, koja je u 10 utakmica ostvarila devet pobjeda i jedan remi odnosno 28 bodova na svome kontu.

Nakon što je prošle sezone titulu prvaka ovog ranga takmičenja osvojio zenički Čelik, koji je iza sebe ostavio ekipu Žepča, ovaj klub je ove sezone ušao s jasnim ciljem, a to je prvo mjesto i plasman u Drugu ligu FBiH.

Žepče je u prvom dijelu sezone najveće rivale imao u ekipama Pobjede i Borca iz Tetova, koji se nalaze na drugoj i trećoj poziciji. Od 11 ekipa u ovoj ligi, čak pet klubova je iz Zenice, a novajlija u ovoj ligi NK Čelični grad u 10 odigranih kola nije osvojio ni jedan bod, dok su uspjeli postići samo jedan gol, a primiti čak 62 gola.

Ekipa Žepča 1919 kluba koji je formiran prije dvije godine napravio je ove sezone dobar tim predvođen iskusnim Arminom Kapetanom, te Goranom Jurićem. Uz sjajne Jusića i Lučića prvi dio sezone su prošli bez mnogo problema.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Najveći konkurenti su im ekipe Pobjede koja iam pet bodova manje, te Borac iz Tetova predvođen Aldinom Šišićem sa osam bodova manje od lidera.

Nastavak prvenstva u Kantonalnoj ligi ZDK planiran je krajem marta naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi