Zvijezda će biti dostojan rival Željezničaru: Mujagić najveća prijetnja, Đekanoviću veliki izazov...

Navijači prepoznali sjajan rad Uprave, pozitivnu vjetrovi pušu na Banja Ilidži

Zvijezda će biti dostojan rival Željezničaru: Mujagić najveća prijetnja, Đekanoviću veliki izazov...

S. Mlaćo
Danas su izvučeni parovi četvrtfinala Kupa naše zemlje, a jedini federalni prvoligaš koji je ostao među osam najboljih u ovom takmičenju je NK Zvijezda Gradačac.

Ovaj klub je prethodnu prepreku preskočio zahvaljujući pobjedi nad kakanjskim Rudarom sa 3:1. Zvijezda je dominirala i na kraju zasluženo slavila sigurnu pobjedu, a sada je očekuje pravi izazov. Strijelci su bili dva puta Sadik Škrijelj te jednom kapiten Eldin Fačić.

Najveća snaga Zvijezde svakako je trojac Škrijelj, Fačić i napadač Ajdin Mujagić, a ovog posljednjeg na Grbavici dobro znaju. Ponikao je u Željezničaru, no nije dobio pravu šansu u prvom timu, a u Zvijezdi je ove sezone sjajan. Motiva mu neće nedostajati.

Mujagić je i prvi strijelac Prve lige FBiH, postigao je deset pogodaka u 15 kola, dok je Fačić trenutno na sedam pogodaka.

Zvijezda zaostaje 12 bodova za jesenjim prvakom NK GOŠK, te se teško može očekivati da se uključi u borbi za prvaka i plasman u Premijer ligu. Ipak, u nogometu se nikad ne zna, no igranje u Kupu sigurno će biti dodatni teret za tim sa Banja Ilidže, ali da će nogometaši tima koji predvodi ambiciozni Nebojša Đekanović dati maksimum u tome nema dileme. 

Igranje na Grbavici protiv jednog od najvećih bh. klubova svakako će biti dodatni motiv.

Oglasi

Kada je Đekanović u pitanju, radi se o ambicioznom treneru o kojem će se u budućnosti vjerovatno i mnogo više čuti. U Zvijezdi radi kvalitetan posao, tim iz Gradačca igra za gol više, a Đekanović često dobija i brojne pohvale.

Stručni štab NK Zvijezda Gradačac

Posted by NK Zvijezda Gradacac on Saturday, March 19, 2022

Svoje trenerske zamisli uspješno je prenio na ekipu i vidljivo je harmonija u ekipi, što je itekako bitan preduslov za uspjeh.

Njegov tim je drugi najefikasniji u Prvoj ligi FBiH sa 32 postignuta gola, te ima treću najbolju odbranu lige (17).

U posljednjih pet utakmica u Prvoj ligi FBiH upisali su četiri pobjede i jedan remi.

Oglasi

Problem za Zvijezdu će svakako predstavljati crveni karton za prvog čuvara mreže Azura Aljkanovića. Aljkanović je isključen u posljednjim minutama protiv Rudara i sigurno ga neće biti u prvom meču Kupa.

Zvijezda nakon Željezničara već 04./05. marta igra prvo kolo nastavka sezone Prve lige FBiH protiv BFK Simm Bau u Maglaju.

Priželjkivali smo što atraktivnijeg protivnika, a Željezničar je zaista veliki klub. Nama kao mladoj ekipi će mnogo značiti utakmica protiv takvog kluba. Očekujem dobru utakmicu i jedva čekam da istrčimo na teren“, rekao je ofanzivac Zvijezde Sadik Škrijelj za SportSport.ba.

Grbavica, pune tribine i četvrtfinale Kupa sigurno će biti dodatni motiv za Zvijezdu, a onda je očekivati i veliku podršku navijača u revanšu u Gradačcu.

"Sigurno da je tako. Želimo se pokazati u što boljem svjetlu. Jednostavno, da vidimo na čemu smo i koiko se možemo nositi sa jednom ekipom iz višeg ranga. Onu su naravno favoriti“, rekao je Škrijelj, te pozvao sve navijače Željezničara i Zvijezde da u što većem broju dođu na oba meča.

Oglasi

Željezničar je nedavno gostovao na Banja Ilidži i to za stoti rođendan ovog kluba. Plavi su doputovali u 'šarenom' sastavu, priliku su dobili omladinci. Zvijezda je slavila 4:3.

Navijači Zvijezde nadaju se što boljoj partiji protiv Željezničara, ali i punim tribinama u Gradačacu. Najavljuju i odlazak na Grbavicu, pa je jasno da će ovaj dvomeč biti glavna tema već od početka naredne sedmice.

Pohvale za to idu i ambicioznoj Upravi kluba na čelu sa Adijem Šakićem koja je mnogo uradila u proteklom periodu, posebno u momentima kada je klub bio u više nego teškoj situaciji. Vrijedi spomenuti i Amira Trutovića, mladog privrednika iz Amerike koji je odlučio da bude zlatni sponzor kluba.

Plasman u polufinale Kupa bila bi im najbolja nagrada. 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
možda i prejak ...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi