Omladinci Zvijezde ostvaruju sjajne rezultate

Na Banja Ilidži dobro rade s mlađim igračima

Omladinci Zvijezde ostvaruju sjajne rezultate

E. Škorić

Nogometni klub Zvijezda puno nada ulaže u omladinski pogon, uvjeren da će u budućnosti veliki broj talentovane djece izrasti u sjajne igrače i osobe.

Iako seniori Zvijezde nisu baš briljirali na otvaranju nove sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, upisavši poraze od Budućnosti u Banovićima i TOŠK-a u Gradačcu, juniori itekako obećavaju.

Radi se o talentovanoj selekciji igrača, a u Zvijezdi vjeruju da će mnogi od njih u budućnosti igrati važne uloge ne samo na Banja Ilidži nego i generalno u bh. nogometu. Nerijetko se dešavalo da su igrači koji su ponikli u Gradačacu zaigrali u nekim inostranim timovima, što bi trebalo da bude dodatni motiv svim mladićima koji danas nose crveno-bijeli dres.

Dolaskom novog Upravnog odbora na čelu s predsjednikom Adijem Šakićem desile su se neke jako lijepe promjene u omaldinskom pogonu ovog tima. Sjajne rezultate bilježe juniori koji su zauzeli prvo mjesto u Omaldinskoj ligi grupa Sjever, sa samo jednim porazom i uspjela je da izbori baraža za ulazak u Premijer ligu, gdje je poražena uz nesretan poraz i nedostatak sportske sreće.

Kroz sezonu 2020/21 zaposleno je pet novih dodatnih trenera za omladinske pogone, podignut je broj članova za 40 odsto, a dobar rad donio je omladincima Zvijezde i dva poziva u državne selekcije. Azur Aljkanović, koji sada brani u Radniku iz Bijeljine, s gola Zvijezde stao je na gol U21 reprezentacije BiH, dok je Haris Vehabović pozvan u U19 reprezentaciju BiH.

Iz kluba smatraju da je možda još nekoliko talentovanih igrača zaslužilo pozive u nacionalnu omladinsku selekciju, ali svjesni da će mukotrpan rad na kraju ipak dati rezultate.

"Osim toga posebno nas raduje što smo uspjeli u klubu zadržati sve kvalitene članove, radom i uslovima pa čak i skromnim stipendijama za omladince da ne idu u smjeru drugih klubova poput Slobode, Zvijezde 09, Osijeka... te da postajemo prepoznatljivi u našoj regiji, a to pokazuje da je u ovoj sezoni selekcija U19 popunjena članovima iz okolnoih gradova gdje su naši skauti vrijedno radili sve vrijeme. Spremni smo za realizaciju tih transfera, pa da čak dovedemo talentovane momke iz drugih država", poručuju iz NK Zvijezda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Također, naglašavaju da je cilj da se poveća broj članova, te da je jedan od glavnih ciljeva da kroz juniorsku selekciju u Gradačcu ponovo imaju premijerligaša.

Dodajmo da juniori Zvijezde igraju polufinale Kupa NSTK protiv tuzlanske Slobode i pokušat će da osvoje trofej.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585859035
Grad 0 klub 0 politika mijesa prste gdje joj nije mjesto
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi