Nakon užasne povrede se oglasio Nkunku i otkrio grozne vijesti

Otkrio koliko će biti van terena

Nakon užasne povrede se oglasio Nkunku i otkrio grozne vijesti

Esmer Oštraković

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje u nedelju, a jedan od favorita za osvajanje je reprezentacija Francuske koja će oslabljena ući na ovaj turnir.

Naime, kao što je već poznato Christopher Nkunku se povrijedio na jednom treningu, te će propustiti Svjetsko prvenstvo.

On se povrijedio nakon duela sa fudbalerom Real Madrida, mladim Eduardom Camavingom, te je ostao ležati na travi.

Odmah je bilo jasno da se radi o povredi koljena, a kako javljaju francuski mediji, Nkunku će van terena biti skoro tri mjeseca.

Loše su to vijesti i za njegov klub, ali naravno postoji šansa da oporavak traje kraće, ali sve će biti precizno jasno nakon dodatnih pretraga.

Postojala je mogućnost da je za Nkunkua sezona završena jer se sumnjalo da su mu popucali ligamenti, ali na sreću to nije bio slučaj.

"Morao sam da napustim svoje saigrače i Svjetsko prvenstvo, ali vratit ću se još jači. Moj saigrač, Camavinga nije imao lošu namjeru. Svjetsko prvenstvo je trenutak zajedništva, a ne da se razdvojimo. Hvala svima na podršci. Ja ću biti vaš najveći navijač, učinite nas ponosnim", napisao je između ostalog Nkunku na svom Instagram nalogu.

Katastrofa na treningu Francuske i kraj sna za čudesnog napadača

Christopher Nkunku doživio je povredu na treningu reprezentacije Francuske i zbog nje neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ovaj fenomenalni napadač RB Leipziga stradao je na sinoćnjem treningu nacionalnog tima nakon starta Eduarda Camavinge. Odmah je bilo jasno da se radi o ozbiljnom problemu, a na kraju je saopšteno kako Nkunku mora propustiti Svjetsko prvenstvo.

Selektor Trikolora Didier Deschamps već je pozvao zamjenu za Nkunkua. Šansu da nastupi na Mundijalu dobio je napadač Eintrachta iz Frankfurta Randal Kolo Muani (23).

Muani je tako nagrađen za zaista odlične nastupe u njemačkom timu, ali svakako je velika šteta što fenomenalni Nkunku na ovakav način ostaje bez nastupa u Kataru.

On je već nekoliko sezona zaista čudesan. Mnogi su očekivali eksploziju u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu, no nažalost nećemo ga gledati u Kataru.

Francuzi su ranije ostali bez Paula Pogbe i N'Gola Kantea, a otpao je i Presnel Kimpembe umjesto kojeg je poziv dobio defanzivac Monaca Axel Disasi.

Treba svakako istaći da ni Karim Benzema još uvijek nije potpuno spreman. On je na treningu proveo 15-ak minuta, nije učestvovao u igri s ostatkom ekipe te je otišao u svlačionicu.

Sreća je za Francuze što imaju sasvim dovoljan broj kvalitetnih igrača da se ne trebaju brinuti za povrede, a i FIFA je omogućila zamjenu fudbalera u slučaju povrede sve do 24 sata prije odigravanja prve utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska je na Mundijalu u Kataru smještena u grupu D, a protivnici su im selekcije Australije, Danske i Tunisa.

Prvi meč aktuelni prvaci svijeta igraju 22. novembra protiv Australije, 26. novembra imaju duel s Dancima, a 30. novembra igraju s Tunisom.

Top Komentari

user1627322078
**** slugu da ti bude gazda. E moji francuzi....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi