Katastrofa na treningu Francuske i kraj sna za čudesnog napadača
Fenomenalni napadač doživio je povredu na treningu reprezentacije i propustit će nastup na Svjetskom prvenstvu (Foto: Screenshot)

Deschamps uputio dodatni poziv

Katastrofa na treningu Francuske i kraj sna za čudesnog napadača

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didier Deschamps neće na Svjetskom prvenstvu u Kataru računati na fenomenalnog napadača RB Leipziga Christophera Nkunkua.

Christopher Nkunku doživio je povredu na treningu reprezentacije Francuske i zbog nje neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ovaj fenomenalni napadač RB Leipziga stradao je na sinoćnjem treningu nacionalnog tima nakon starta Eduarda Camavinge. Odmah je bilo jasno da se radi o ozbiljnom problemu, a na kraju je saopšteno kako Nkunku mora propustiti Svjetsko prvenstvo.

Selektor Trikolora Didier Deschamps već je pozvao zamjenu za Nkunkua. Šansu da nastupi na Mundijalu dobio je napadač Eintrachta iz Frankfurta Randal Kolo Muani (23).

Muani je tako nagrađen za zaista odlične nastupe u njemačkom timu, ali svakako je velika šteta što fenomenalni Nkunku na ovakav način ostaje bez nastupa u Kataru.

Oglasi

On je već nekoliko sezona zaista čudesan. Mnogi su očekivali eksploziju u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu, no nažalost nećemo ga gledati u Kataru.

Francuzi su ranije ostali bez Paula Pogbe i N'Gola Kantea, a otpao je i Presnel Kimpembe umjesto kojeg je poziv dobio defanzivac Monaca Axel Disasi.

Treba svakako istaći da ni Karim Benzema još uvijek nije potpuno spreman. On je na treningu proveo 15-ak minuta, nije učestvovao u igri s ostatkom ekipe te je otišao u svlačionicu.

Sreća je za Francuze što imaju sasvim dovoljan broj kvalitetnih igrača da se ne trebaju brinuti za povrede, a i FIFA je omogućila zamjenu fudbalera u slučaju povrede sve do 24 sata prije odigravanja prve utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska je na Mundijalu u Kataru smještena u grupu D, a protivnici su im selekcije Australije, Danske i Tunisa.

Prvi meč aktuelni prvaci svijeta igraju 22. novembra protiv Australije, 26. novembra imaju duel s Dancima, a 30. novembra igraju s Tunisom.

Top Komentari

denimen9
Camavinga jak ko beton, trebao je se paziti malo ccc.
0 3
user1650229672
Ko da su od plastike malo malo povrede
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi