Benzema "zaledio" Francuze, ali još goru stvar je napravio drugi fudbaler Reala

Trikolori se pripremaju za Svjetsko prvenstvo

Benzema "zaledio" Francuze, ali još goru stvar je napravio drugi fudbaler Reala

A. Čaušević

Reprezentacije učesnice Svjetskog prvenstva ušle su u posljednju fazu sa priprema pa se svaki trening prati sa dosta pažnje s ciljem da se izbjedne ono najgore - povreda. 

Francuzi su među glavnim favoritima za odbranu titule. Tokom proteklih sedmica neka od zvučnih imena su otpala kao što su Paul Pogba i N'Golo Kante, ali svejedno će Didier Deschamps na raspolaganju imati itekako snažan tim.

Trikolori se još uvijek nalaze u svom trening kampu, a putovanje u Katar je planirano za nekoliko dana. Drugi trening obavljen je danas poslije kojeg je zavladala bojazan u taboru.

Prvu brigu zadao je Karim Benzema, najbolji svjetski igrač nije bio u stanju obaviti cijeli trening te je u društvu svog fizioterapeuta otišao u svlačionicu prije posljednjeg zvižduka selektora Deschampsa.

Benzema je propustio posljednje mečeve u dresu Reala, ranije je izjavio da će biti spreman za prvi meč 22. novembra protiv Australije, međutim današnji trening je pokazao suprotno.

Deschamps je uputio naknadni poziv i Marcusu Thuramu što dovoljno govori da Francuzi ništa ne prepuštaju slučaju te žele imati dovoljno spremnih igrača u pohodu na treću titulu prvaka svijeta.

Oglasi

I dok je Benzema zaledio Francuze, može se reći da je njegov timski saigrač Eduardo Camavinga napravio još goru stvar na posljednjem treningu.

Naime, mladi veznjak je žestoko startao na Christophera Nkunkua koji je odmah napustio treninga i to uz pomoć ljekarskog osoblja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nkunku je kamp napustio šepajući, a tek će detaljni pregledi pokazati o kakvoj povredi se radi i da li će uopšte napadač RB Leipziga biti spreman za Mundijal.

Podsjećanja radi, Francuska prvenstvo otvara protiv Australije, a zatim slijede mečevi protiv Danske 26. novembra, te četiri dana kasnije protiv Tunisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi