Neobjašnjiva reakcija: Mladom fudbaleru Reala stavljena meta na čelo zbog dešavanja na treningu
Mladi veznjak Real Madrida označen je kao glavni krivac za povredu saigrača iz reprezentacije (Foto: Screenshot)

Camavinga izvrijeđan

Neobjašnjiva reakcija: Mladom fudbaleru Reala stavljena meta na čelo zbog dešavanja na treningu

Midhat Šljivak

Fudbaler Real Madrida Eduardo Camavinga (20) označen je kao glavni krivac za povredu saigrača iz reprezentacije Christophera Nkunkua zbog čega će ovaj napadač propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Eduardo Camavinga imao je na treningu reprezentacije Francuske žestok duel s napadačem Christopherom Nkunkuom, a na kraju je fudbaler RB Leipziga izvukao deblji kraj.

Nažalost, 25-godišnji napadač je zadobio povredu zbog koje će morati propustiti Svjetsko prvenstvo i on je u suzama napustio kamp nacionalnog tima.

Camavinga je označen kao glavni krivac za povredu Nkunkua. Zbog toga je postao meta na društvenim mrežama i uvrede su zaista brutalno.

Francuski mediji tvrde da je 20-godišnji francuski veznjak dobio brojne rasističke poruke nakon svega i da je vidno potresen zbog svega što se dešava.

Oglasi

Naravno, namjere u duelu nije bilo. Obojica su ušla žestoko u borbu za loptu nakon kojeg je Nkunku ostao ležati i nakon pregleda saopšteno je da on neće ići u Katar.

Nevjerovatno je naravno da se zbog ovakvih stvari vrijeđa momak od 20 godina, posebno jer se radi o navijačima reprezentacije koju predstavlja.

Eduardo Camavinga drugi je najmlađi fudbaler koji je ikad zaigrao za reprezentaciju Francuske iza Maurica Gastigera (1914.). Imao je samo 17 godina.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za nacionalni tim Trikolora dosad je odigrao samo četiri utakmice i postigao je jedan pogodak, no Didier Deschamps je odlučio da ga ipak vodi u Katar.

Selektor Trikolora Didier Deschamps već je pozvao zamjenu za Nkunkua. Šansu da nastupi na Mundijalu dobio je napadač Eintrachta iz Frankfurta Randal Kolo Muani (23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi