HSV od gotovog pravi veresiju, nakon novog poraza pao na četvrto mjesto

Do kraja je ostalo još samo tri kola

HSV od gotovog pravi veresiju, nakon novog poraza pao na četvrto mjesto

S. Pašalić

Nogometaši Union Berlina su u 31. kolu njemačke 2. Bundeslige na svom terenu savladali HSV sa 2:0.

Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 0:0, a već na samom početku drugog poluvremena u 46. minuti domaći su poveli sa 1:0, a strijelac je bio Robert Žulj.

U 84. minuti Grischa Promel je postigao gol za 2:0 i veliku pobjedu Union Berlina koji je sada skočio na treće mjesto na tabeli.

Ekipa Paderborna je također ostvarila pobjedu protiv Heidenheima rezultatom 3:1 i tako došla na drugo mjesto, a HSV koji je veći dio prvenstva bio upravo na drugom mjestu sada je pao na četvrto mjesto.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

HSV je posljednju pobjedu ostvario 10. marta i tako je sebe doveo u situaciju da bi mogao ostati bez mjesta koje vodi u Bundesligu. Do kraja prvenstva je ostalo još samo tri kola i HSV će sada voditi veliku borbu sa Paderbornomi Union Berlinom za ulazak u Bundesligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi