Šok u HSV-u: Jedan od ključnih igrača odbio da igra najvažniju utakmicu u sezoni!

Nije htio putovati u Berlin

Šok u HSV-u: Jedan od ključnih igrača odbio da igra najvažniju utakmicu u sezoni!

E. Škorić

Zvijezda HSV-a Lewis Holtby odbio je danas zaigrati protiv Union Berlina.

Holtby je saznao da neće biti starter na gostovanju u Berlinu, pa je treneru saopštio da ne želi da putuje na ovo gostovanje.

U HSV-u su šokirani takvom reakcijom 28-godišnjaka, koji je odmah suspendovan.

Holtby definitivno neće igrati preostale tri utakmice za tim iz Hamburga, a lako je moguće da su ovo njegovi posljednji dani u njemačkom drugoligašu.

"Nalazimo se u situaciji kada su nam svi igrači potrebni, ali neki očito ne žele da stave klupski ispred vlastitog interesa. Nema smisla da Holtby bude u ekipi do kraja sezone", naglasio je HSV-ov sportski direktor Ralf Becker.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Napadaču ugovor s HSV-om ističe krajem juna, tako da je sve izgledniji njegov odlazak.

Da stvar za HSV bude gora, izgubio je danas s 2:0 i pao je na treće mjesto, koje ne donosi direktan plasman u viši rang već doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi