Nogomet piše lijepe priče: Nakon 15 mjeseci ponovo na terenu i to u najdražem dresu
Durakoviću nisu davali mnogo šansi da će ponovo zaigrati ono što najviše voli, međutim ovaj defanzivac se oporavio, te se priključio treninzima voljenog kluba kojem će pomoći u narednoj sezoni

Duraković se oporavio nakon teškog loma noge

Nogomet piše lijepe priče: Nakon 15 mjeseci ponovo na terenu i to u najdražem dresu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Utakmica između NK Novi Travnik i HNK Orašje zauvijek će ostati u sjećanju jednom nogometašu. Naime, 23. marta 2019. godine u okviru 18. kola 1.lige FBiH, jedan igrač doživio je strašnu povredu.

Riječ je o Anesu Durakoviću, kojem je tada kao posuđenom igraču NK Čelik, protivnički nogometaš Marko Živković divljačkim i namjernim faulom slomio nogu. Durakovićeva noga nakon operacije izgledala je tako da mu mnogi nisu davali više šanse da će ponovo zaigrati ono što najviše voli.

Nakon godinu i po pauze, Anes Duraković 24-godišnjak ponovo trenira i igra ono što najviše voli. Ovaj 24-godišnji Zeničanin priključio se nedavno treninzima NK Čelik, te će predvoditi odbranu Zeničana u narednoj sezoni u Kantonalnoj ligi ZDK.

Duraković je prošao sve omladinske selekcije NK Čelik, te je kao jedan od najboljih omladinaca iz svoje generacije priključen seniorskoj ekipi. Za prvi tim Čelika ima 40 nastupa u Premijer ligi i Kupu BiH. Dok je tri nastupa dodao i za Novi Travnik prije tog nesretnog 23.marta kada mu je slomljena noga.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Nadamo se da će povratak Durakovića na zeleni teren proći u najboljem redu, te da će ovaj defanzivac bez problema igrati prvenstvene utakmice.

Prvu utakmicu seniorski tim NK Čelik će odigrati u srijedu na stadionu Kamberovića polje, gdje će kao gosti igrati protiv NK Fortuna iz Zenice u okviru Kupa ZDK.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije