Nogometaš Galatasarayja je preživio, ali karijera je upitna: Stradao mu vid u proslavi Nove godine

Palio vatromet

Nogometaš Galatasarayja je preživio, ali karijera je upitna: Stradao mu vid u proslavi Nove godine

E. Škorić

Omar Elabdellaoui, nogometaš turskog velikana Galatasarayja, zbog vatrometa i proslave Nove godine strahuje od gubitka vida.

Elabdellaoui je prevezen u bolnicu s teškim povredama ruku i očiju, prenose turski mediji, a to je objavio i klub iz Istanbula.

Detaljni pregledi ustanovit će je li njegov vid oštećen i koliki je stepen povreda očiju. Sada je pri svijesti i izvan životne opasnosti.

I trener Fatih Terim i kapiten Galatasaraya Arda Turan otputovali su u bolnicu kako bi pratili stanje nogometaša koji je izvan životne opasnosti.

Ono što je jako zasmetalo klubu je to što je stradalog Elabdellaouija fotografisao jedan od uposlenika hitne pomoći.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Službenik hitne pomoći fotografira nastradalog igrača i dijeli sve na društvenim mrežama. Šteta. To je grijeh. Ova osoba ima troje djece, Galatasaray ima 30 miliona fanova. Postoje hiljade pojedinaca, porodica i prijatelja koji su zabrinuti za stanje našeg igrača. Kakva savjest može poslužiti takvoj fotografiji? Kakva šteta, nije li grijeh?", objavio je dopredsjednik Galate.

Elabdellaoui je bivši član Manchester Cityja i nastupa za reprezentaciju Norveške. Njegova karijera je trenutno ugrožena i sve će ovisiti o tome u kakvom stanju je njegov vid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi