Igrač u Turskoj napravio penal o kojem bruji cijeli svijet: Celik namjerno "pogurao" Galatasaray?

Nekada nosio dres turskog velikana

Igrač u Turskoj napravio penal o kojem bruji cijeli svijet: Celik namjerno "pogurao" Galatasaray?

E. Čaušević

Fudbaleri Galatasarayja prethodnog vikenda su remizirali na svom terenu protiv Kayserispora (1:1) u okviru 9. kola turske Superlige.

Galatasaray je uspio da u 63. minuti povede sa 1:0 kada je siguran sa bijele tačke bio Diagne. No, penal do kojeg je došao turski velikan je glavna tema sportske javnosti.

U centru pažnje našao se igrač Kayserija, Mugdat Celik, koji je skrivio penal kada je na bizaran način dva puta igrao rukom. On je dobio crveni karton, a sada pljušte optužbe da je to namjerno uradio.

Celik je nekada nosio dres Galate i to je klub za koji oduvijek navija. Njega su optužili da je namjerno napravio penal kako bi pomogao svom bivšem klubu, a način na koji je to uradio mu baš i ne ide u prilog.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

[twitter]https://twitter.com/marathonbet/status/1330981724914905091[/twitter]

Top Komentari

WOLF20
Gledao sam ovu utakmicu i samo da Vam kazem da ovaj Vas novinar veze nema. Kad je igrač igrao rukom to nije bilo za penal, on je kasnije napravio prekrsaj za penal i dobio crveni.
12 0
WOLF20
Barem nadjite novinara koji zna engleski, sve Vam pise u opisu. Kako se provaljujete
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi