Nogometašice Iskre vrijedno rade pred zvaničnu prozivku

Bugojanke u pogonu

Nogometašice Iskre vrijedno rade pred zvaničnu prozivku

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre vrijedno se spremaju za drugi dio sezone u Premijer ženskog ligi naše zemlje.

Iako pripreme nisu zvanično počele, nogometašice koje dolaze iz Bugojna pripremaju se u danima vikenda, a sve kako bi što spremnije dočekale zvaničnu prozivku. 

Jučer je nova članica tima iz Bugojna postala Svjetlana Crnjak, a ona sigurno neće biti posljednje pojačanje ovog kluba. 

Trenutno sa ekipom rade zajedno kadetkinje i seniorke, a na nedavnom Izboru najboljeg sportiste Općine Bugojno za 2016. godinu, te Izboru najboljeg sportiste kantona SBK/KSB za 2016. godinu ŽNK Iskra osvojio je veliki broj priznanja u kategoriji kolektivnih sportova, a bilo je i pojedinačnih, od kojih svakako vrijedi izdvojiti priznanje za sportskog radnika godine čelniku ovog kluba Esadu Cetinu. 

Bugojanke već ima dogovorene četiri provjere, a klub je za sada napustila samo Crnogorka Irena Bjelica koja će karijeru nastaviti u ŽFK Emina iz Mostara. 

Jučerašnjem treningu prisustvovao je "alfa i omega" kluba Naim Basara koji je bio zadovoljan radom, ali i samom organizacijom kluba koji od svog osnivanja zna samo za uspjehe. 

Bugojanke su prvi dio sezone okončale na trećem mjestu sa 19 osvojenih bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi