Otvaranje sezone iz snova za Rudar iz Breze: Dedićevi izabranici gaze sve pred sobom!

Nakon četiri kola imaju isto toliko pobjeda

Otvaranje sezone iz snova za Rudar iz Breze: Dedićevi izabranici gaze sve pred sobom!

S. Mlaćo

Rudar iz Breze sjajno je otvorio novu sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK. 

Naime, na svom kontu ovaj tim nakon četiri kola ima 12 osvojenih bodova, uz gol razliku 14:1, što raduje sve ljude u klubu, ali i vjerne navijače kojih je iz utakmice u utakmicu sve više.

U derbiju je proteklog vikenda u Brezi pao Vareš (2:0), a strijelci za domaće bili su Adin Čiva i Nedžad Hodžić.

U Brezi tako vlada prava mala nogometna euforija, a vrijedno pomena je i to da je računa kluba nakon dugo godina odblokiran, te da stvari idu u najboljem mogućem smjeru.

Velike zasluge za sjajne igre snosi trener Eldin Dedić, te sekretar kluba Adnan Bajrić, ali i nogometaši Čorbo, Begić, Botić, Merdić, Neveljatolović, Hodžić, Ćosić, Abadžija, Hodžić, Čiva, Đuđo, Omerović, Velić, Avdović, Sejdić, Arnautović, Kamenjaš, Crnović...

Ukoliko osvoje prvo mjesto, nogometaši iz Breze bi naredne sezone igrali Drugu ligu Centar što bi bio veliki izazov za čelnike kluba, trenere, te ostale.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

U narednom kolu Rudar gostuje Proleteru iz Makljenovca.

Promo

Top Komentari

toolyo
Teren bolji nego na većini stadiona premijer lige!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi