Rudaru iz Breze ove sezone nema ravne ekipe u ligi ZDK
Foto: FK Rudar Breza

Kakva dominacija

Rudaru iz Breze ove sezone nema ravne ekipe u ligi ZDK

S. Grebović

Kompletiran je prvi dio sezone u ligi Zeničko-dobojskog kantona, nakon kojeg je jedina ekipa sa maksimalnim učinkom i ubjedljivom gol razlikom, a riječ je o brezanskom Rudaru.

Nakon sedam odigranih kola izabranici Eldina Dedića imaju isto toliko pobjeda uz nestvarnu gol razliku, 42 data i svega 4 primljena pogotka.

Posebno se ističe pobjeda od 11:1 u prošlom kolu na gostovanju u Zenici kod ekipe OFK ZSK 2013, kao i u kolu prije toga kada su na svom terenu slavili također sa deset golova razlike, tačnije 10:0 protiv Novog Šehera.

Treba li uopšte spominjati da lidersku pozicu drži igrač ove ekipe Adin Čiva sa 13 postignutih golova na svom kontu, a na toj listi prati ga njegov saigrač Ćosić Mahir sa sedam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Nema sumnje da će Rudar ukoliko nastavi sa sjajnim igrama naredne sezone igrati u Drugoj Ligi Centar gdje se do prije par sezona takmičio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti