Norwich ne želi ostati bez sjajnog Pukkija

Finac potpisao novi ugovor

Norwich ne želi ostati bez sjajnog Pukkija

Iskusni finski napadač Teemu Pukki je prošlog ljeta stigao u Norwich iz Brondbyja i vrlo brzo postao apsolutni heroj navijača Kanarinaca.

Pukki je prošle sezone postigao 30 golova za Norwich u svim takmičenjima, te je svoju ekipu sjajnim igrama u Championshipu odveo do plasmana u Premier ligu.

Norwich nije želio rizikovati i ostaviti mogućnost da u skorije vrijeme ostane bez sjajnog napadača, pa je sa ovim 29-godišnjakom danas potpisan novi ugovor.

Naime, Pukki je danas potpisao novi trogodišnji ugovor sa Kanarincima u koji je ugrađena i opcija produženja saradnje za još jednu godinu.

Tako je postalo jasno da ćemo Pukkija naredne sezone gledati u elitnom rangu engleskog fudbala.

"Sjajan je osjećaj potpis ati novi ugovor. Imao sam nevjerovatno prvu godinu u klubu i svi su se pobrinuli da se ja i moja porodica osjećamo ovdje kao kod kuće. Sretni smo što ćemo još tu ostati", istakao je Pukki.

Inače, Pukki je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za finski KTP, HJK Helsinki, Sevillu, Schalke, Celtic, Brondby i Norwich.

Svoju sjajnu formu, Pukki je potvrdio i prošlog mjeseca postigavši u dresu svoje Finske dva gola protiv selekcije BiH u kvalifikacijama za EP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti