Nova katastrofa Evertona

Southampton uvjerljiv protiv Karamela

Nova katastrofa Evertona

Fudbaleri Southamptona pobijedili su danas Everton sa 4:1 u okviru 13. kola engleskog Premiershipa. 

Everton se nalazi u katastrofalnoj formi, a samo nekoliko dana nakon što je izgubio od Atalante sa 5:1 u okviru Evropa lige danas je doživio novi uvjerljiv poraz.

Dakle, oni su u razmaku od samo četiri dana primili čak devet golova na dva susreta. Danas je Southampton poveo u 18. minuti kada je Dušan Tadić zatresao mrežu golmana Pickforda. Bio je to prvi put da je Tadić pogodio još od augusta mjeseca. Ipak, gosti su izjednačili pred sami kraj prvog poluvremena, a strijelac je bio Sigurdsson u 45. minuti. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku susreta viđena su čak tri pogotka i to sva tri u mreži gostujuće ekipe. Prvo je strijelac za domaće bio Charlie Austin u 52. minuti, a samo šest minuta kasnije isti igrač je drugim golom na susretu povećao prednost svog tima na 3:1. Konačan rezultat susreta postavio je Davis tri minute prije kraja meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southampton se nakon ove pobjede probio na 10. poziciju Premiershipa sa 16 bodova, dok je Everton ostao na 16. poziciji sa samo 12 bodova, odnosno dva boda više od opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi