Nova pobjeda Atletica, Sociedad pregazio Mallorcu

Posljednja dva meča 22. kola

Nova pobjeda Atletica, Sociedad pregazio Mallorcu

A. Haznadarević

Okončano je i 22. kolo španske Primere, a u posljednja dva susreta Atletico Madrid je nadigrao Real Betisa s 1:0, dok je Real Sociedad bio bolji od Mallorce, slavivši sa 3:0.

Drugoplasirana ekipa La Lige se vratila nakon poraza od Athletic Bilbaa u prošlom kolu, te tako došla i do svoje 16. pobjede u sezoni.

 

Ipak, bio je Betis odličan rival, koji nije dopuštao izabranicima Diega Simeonea da se razigraju, a jedino veliko uzbuđenje dogodilo se u 61. minutu susreta, kada je Diego Costa pogodio gol Betisa, nakon asistencije Kokea.

 

U drugom susretu, Real Sociedad je savladao Mallorcu na svom stadionu s 3:0, a visokoj pobjedi domaćih kumovao je crveni karton Javija Marqueza, koji je svoju ekipu Mallorce u 29. minutu ostavio sa igračem manje na terenu.

 

Sva tri gola su pala u drugom poluvremenu, prvo je Chori Castro pogodio u 55., Carlos Vela je u 70. minutu povisio na 2:0, da bi Diego Ifran golom u 88. minutu zapečatio sudbinu Mallorce.

 

Primera, 22. kolo

Atletico Madrid - Real Betis 1:0 (Costa 61)

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Mallorca 3:0 (Castro 55, Vela 70, Ifran 88) 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije