Nova pobjeda Omazića 1937 za jesenju titulu, Polet deklasirao Mladost
Veoma uzbudljivo je bilo i u ovom kolu.

Prva liga Tuzlanskog kantona

Nova pobjeda Omazića 1937 za jesenju titulu, Polet deklasirao Mladost

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

Završen je i prvi dio sezone u Prvoj ligi NS TK. Jesenji prvak je momčad Omazići 1937 koji su u ovom kolu savladali FK DSK 2:1. Strijelci za domaće su bili Alen Čehajić i Edis Čolić, dok je za goste pogodio Samed Imamović.

Isti rezultat viđen je u duelu Proletera i Rijeke (Ahmed Brković, Amir Palislamović - Eldin Zenunović). Mreže se nisu tresle u duelu Jedinstva i G. Rahića (0:0).

Ingram je sa 3:1 savladao Trešnjevku, a junak domaćih sa dva pogotka bio je Adnan Musić. Jedan je dodao Amir Joldić. Jedini strijelac za goste bio je Mahir Hodžić.

Podjelu bodova vidjeli smo u Klokotnici gdje je Doboj Istok ugostio Mladost (1:1). Goste je u vodstvo doveo Ajdin Škrebo, a konačnih 1:1 u 82. minuti postavlja Dino Mrkanović.

U Palanci čak osam pogodaka. Polet je deklasirao Mladost (T) sa 8:0. Hat trick je ubilježio Nisad Hasanbašić, a po jedan pogodak su dodali Emrah Brkić, Edvin Šuvalić, Eldin Lejlić, Mirsad Memišević i Kenad Dedić.

Mladost je u Kikačima na Tom Cat Areni savladala Vražiće 92 3:1. Marko Kolaković dovodi Mladost u vodstvo već u drugoj minuti, a na 2:0 povisuje Admir Čehajić. Gosti smanjuju u 54. minuti pogotkom Seada Slomića, međutim konačnih 3:1 postavlja u 67. minuti sa 11 metara kapiten Mladosti Semir Mujkanović.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

I u Orahovici smo vidjeli pobjedu domaćina. Orahovica 78 sa čak 4:1 je deklasirala Željezničar. Strijelci za domaće bili su dva puta Belmin Muminović, te po jednom Dženid Gogić i Amir Selimović. Jedini pogodak za goste djelo je Edina Kurahovića.

Omazići 1937 su prvi sa 32 osvojena boda, dok Trešnjevka ima 30, a Orahovica 74 29 osvojenih bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi