Nova pobjeda Zvijezde, remi u Jajcu

Prva liga FBiH, 4. kolo:

Nova pobjeda Zvijezde, remi u Jajcu

E. Škorić

Zvijezda je u Gradačcu ugostila Goražde i stigla je do nove pobjede, dok je u Jajcu susret Metalleghea i Igmana završen bez golova.

Zvijezda je bez prevelikih ambicija krenula u novu sezonu i nipošto se ne želi nazvati kandidatom za plasman u Premijer ligu, ali nakon četiri kola crveno-bijeli su uz Velež na samom vrhu.

U dosad četiri odigrana meča Zvijezda je upisala tri pobjede i jedan remi, a treća pobjeda ostvarena je danas protiv Goražda na Banja Ilidži.

Na početku meča Šarić je imao šansu za Zvijezdu, a već u šestoj minuti Jaćimović pogađa za radost domaćih navijača. Šarkanović je mogao da povisi sredinom prvog dijela rezultat, ali je ostalo 1:0.

Domaćin se osigurao golom u nastavku meča, kada je golmana gostiju iz Goražda još jednom savladao Jaćimović, junak nove pobjede crveno-bijelih.

U Jajcu Metalleghe je ugostilo Igman i ovaj susret bio je izuzetno tvrd, obje ekipe su po svaku cijenu željele nove bodove. Smajić i Danilović su imali dobre prilike u prvom dijelu za domaćina, no Igmanov golman je bio siguran.

Najbolju šansu za Metalleghe imao je Alispahić, ali on je pogodio stativu i ostalo je 0:0.

Metalleghe trenutno ima pet bodova, koliko ima i Igman. U narednom kolu Jajčani će u goste u Goražde, dok će Igman ugostiti Novi Travnik.

Zvijezda - Goražde 2:0

NK Zvijezda: Prljača, Popović, Petrović, Brčkalić, Šarić, Jusufbašić, Pecelj, Jaćimović, Kadrić, Šarkanović, Ilić.

FK Goražde: Ćulov, Gluhačević, Dizdarić, Dučić, Korjenić, Huseinspahić, Kamenica, Šehić, Blagojević, Islamagić, Kapetan.

Metalleghe - Igman 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Metalleghe BSI: Kukrika, Pljevljak, Malbašić, Danilović, Haračić, Alispahić, Smajić, Jekić, Popović, Bešagić, Kukavica.

FK Igman: Kolak, Rastoder, Đurić, Žrić, Kašić, Šabanović, Carvalho, Oglečevac, Savinović, Aljetić, Lukomirak.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi