Đoković je uručio nagradu najboljoj fudbalerki, uslijedile su žestoke kritike: "Ko ga je pozvao?"

Ne zaboravljaju šta je rekao 2016. godine

Đoković je uručio nagradu najboljoj fudbalerki, uslijedile su žestoke kritike: "Ko ga je pozvao?"

Edmir Škorić

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković bio je prisutan na ceremoniji dodjele nagrada za najbolje fudbalere i fudbalerke.

Srbijanski teniser je čak dodijelio Zlatnu loptu za najbolju fudbalerku Aitanu Bonmati. Tom je prilikom napravio i gaf, pošto je zaboravio da uruči nagradu pobjednici, ali su organizatori ubrzo ispravili njegovu grešku.

Đoković je bio jedna od najvećih zvijezdi koje su prisustvovale ovom događaju, iako su uglavnom u prvom planu bili fudbaleri poput Messija, Haalanda i Mbappea...

Ipak, mnogi fanovi su na društvenim mrežama izrazili zbunjenost i bijes zbog toga što je Đoković bio taj koji je dodijelio nagradu igračici Barcelone za najbolju fudbalerku godine, a razlog tome su njegove ranije izjave.

Naime, 2016. godine je Đoković rekao da bi muškarci u tenisu trebali da zarađuju više od žena jer generišu veće interesovanje. Iako se tada izvinio zbog tih riječi i od tada zagovara jednake plate u tenisu, no njegova kontroverzna izjava nije zaboravljena.

Oglasi

„Ništa ne obeshrabruje slavljenje dostignuća sportistkinja više od pozivanja sporiste koji se protivi jednakim platama da priča o sebi i svom sportu", napisao je novinar Tim Stillman.

"Živimo u godini ženskog fudbala i dodeljujemo Zlatnu loptu na trening kampovima njihovih reprezentacija. A nagradu uručuje Novak Đoković. Bez poštovanja", ogorčen je jedan od navijača.

"Vau, ko je pozvao sportistu iz sasvim druge discipline da uruči nagradu? Ko će uručiti nagradu muškom pobjedniku? Coco Gauff? Tahlia McGrath? Ne, ovo stvarno nije u redu", napisao je drugi navijač.

"Ne razumijem zašto smo toliko slušali o dostignućima i karijeri Novaka Đokovića, umjesto da se fokusiramo na talentovane igrače. Ima mnogo toga da se uradi da se ženski fudbal izjednači sa muškim", dodaje još jedna od ogorčenih navijača na Twitteru.

Podsjetimo, nagradu za najboljeg fudbalera svijeta dobio je Lionel Messi, koji je sa Argentinom krajem prošle godine u Kataru osvojio naslov svjetskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Drugi je završio Erling Haaland. Iako je Norvežanin postigao čak 56 golova prošle sezone i Manchester Cityju obezbijedio čak tri naslova (Premier liga, Liga prvaka i FA kup), svejedno je ostao u sjeni Messija i mnogo je onih koji smatraju da je on taj koji je zaslužio Zlatnu loptu.

No, izbor je pao na Argentinca koji je stigao do rekordne osme Zlatne lopte i pitanje je hoće li iko moći ikada da nadmaši njegov rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije