Nove lopte za nove pobjede

Nakon krađe riješen problem juniora i kadeta Iskre

Nove lopte za nove pobjede

S. Mlaćo

Nakon što je naš portal objavio informaciju o provali u prostorije stadiona Jaklić  u Bugojnu te krađi 14 nogometnih lopti koje su koristile kadetske i juniorske selekcije NK Iskra, ovaj problem vrlo brzo je riješen

Iskrine obje selekcije šampioni su u Omladinskoj ligi Centar, a nakon krađe lopte našle su u veoma nezavidnom problemu sa manjkom lopti, pa je i njihov rad na treninzima bio dodatno otežan.

Ipak, zahvaljući dobrim ljudima u tom gradu, u ovom slučaju  predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Bugojno te Bugojanki Alisi Stickl (Hadžiabdić)  koja trenutno živi u Njemačkoj, nabavljene su nove lopte. Danas su klub posjetili predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bugojno Haris Mujić, glavni imam Vehid ef.Arnaut, te zastupnik u Skupštini SBK/KSB Amir Šečibović i član Izvršnog odbora Medžilisa Islamske zajednice Bugojno.

Oni su zajedno uručili 10 lopti koje su od danas dostupne mladim nogometašima i njihovim trenerima koji nisu krili zadovoljstvo na licu, a iz Uprave NK Iskra čestitali su svima koji su učestvovali u ovoj ideji.

"Nakon što smo pročitali da se desila krađa te da vam je tako otežan rad, odlučili smo da vam olakšamo rad na ovaj način i neka ovo bude početak saradnje. U dogovoru sa vašim trenerom i Upravom vidjeti ćemo šta je još potrebno te da i to nabavimo. Vi ste djeca ovog grada, ponos ovog grada i mi vam želimo da i na kraju sezone ostanete na prvom mjestu", istakli iz Medžlisa Islamske zajednice Bugojno u današnjem obraćanju mladim igračima.

"Hvala vam puno još jednom. Obradovani smo današnjom posjetom, uručenim loptama i zaista ja imam samo riječi hvale za ovu generaciju. Sjajni momci, sjajni učenici, a vidite odlični na terenu", kazao je trener kadetske selekcije NK Iskra Senid Kulaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Prvo želim da se zahvalim na posjeti, pa onda i na ovoj donaciji koja nam sigurno potrebna nakon što se desilo ono s čim ste već upoznati. Naša seniorska ekipa ima sve, njima ništa nije potrebno, ali potrebno joj ovoj djeci, djeci ovog grada koji redaju uspjehe i zaslužuju da imaju najbolje uslove za rad", kazao je u ime UO-a NK Iskra predsjednik Nedžad Šečić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi