22

Komentari (22)

nightcry
Jeftina provokacija papaka iz fss , ljiljani su u bosnu stigli of anzivinaca kod kojih je tvrtko bio u izbjeglistvu, a u srbiju takodjer iz madjarske ssmo pod be bas prijsteljskim okolnostima, mada Nije iskjluceno da I'm je tvrtko nametnuo ljiljane
User123456789
Ljiljani su stari biblijski simbol. Najpoznatiji su kod kraljevine francuske iz 14. St. Koristile su ga mnoge kršćanske zemlje pa tako i dinastija kotromanic sto ukazije da su bili krscani kao i svi bosanci dok nisu pod turskom sabljom presli u islam.
lestaticx
Kakve vi gluposti pišete hahaha, ti ljiljani su prvobitno koristili francuzi prije 10og stoljeća i označavali su kršćanstvo/križ, u srednjovjekovnoj Bosni se također koristio sa strane hrvatskih plemića te srbskih kao simbol kršćanstva, došao rat 90e i došla bošnjačka nacionalnost, odjednom ljiljani njihovi hahaha , ironično 80 % njih ne zna da to bukvalno dolazi iz kršćanstva, pišu tamo neku svoju novu povijest koja nije ni postojala , tek od 90tih je odjednom tu
User123456789
Svaka cast za komentar 100% je tako.
HarisADP
Hahaha kakvi glupani bosnje i srbi. Jedina istina ovdje recena je da je to bogorodicin cvijet, njen simbol, da mu je na dnu krst i LJILJAN JE FRANCUSKI GRB KOJEG JE DINASTIJA ANZUVINACA METNULA SVIM NARODIMA SVE DO SRBIJE. taj jebn ljiljan ima u italiji hrvatskoj bosni i srbiji, sve dokle su anzuvinci dosli. Inace grb Kotromananica je medvjed i nakon par stotina godina, ovaj daje cerku za anzuvinca pa to mu malo bilo mice medvjeda i stavlja francuski grb tadasnju zasttavu ko svoju. Taj kralj iz dinastije Kotromanica je mnogo jadan bio. Za kraj, sto se kaze glupi bosanac? Pa ovo je najveći razlog, imas francusku zastavu i kazes to je moje. Samo glup se moze tudjim diciti. GLUPI GLUPI GLUPI BOSNJO, NAUCI NESTO!!!
lestaticx
Upravo to, nije uopće nacionalna namjera ali ponose se kršćanskim elementom i sebi prisvajaju, kao što sam rekao , nit su imali nacionalitet prije 90ih, nit povjesti, sad kradu od drugih nacija i govore njihovo njihovo, a velik ih je broj jednostavno prost i ne educiran
HarisADP
I to vi hrvati hdz na bosnjackom saboru predlozili glupanima da im francuska zastava nekadasnja bude njihova ovi prihvatili JER SU GLUPI
maximos
Postoji Lilium bosniacum za Lilium serbiacum nisam čuo. Ko je tu šta preuzeo ukrao to je jasno. Kao i pola Bosne koju hoće neko da ukrade.
SEJFUDIBIKODZE
MA KOMAD KRPE ZA KOJE GINU BUDALE I SIROTINJA. ZA IDEALE GINU BUDALE ALI VRIJEDI 150 KM JE PENZIJA RATNIKA . SLUSAJ STA TI SE SERVIRA I CEKAJ DA TE ZADUZE DA GINES.
MaDaj
Ebo majku šta je sledece? Ispast će da su oni izmislili sunce hahaha
Dakle bit ce Ljiljani u Kataru na svjetskom prvenstvu, to je dobra vijest.
VenamaHrabrih
Ljiljani su izvorno grb francuske dinastije Anjou. Ta porodica je dala mmoge europske kraljeve. Na bosanskom grbi su ljiljani sa kosom prugom što heraldički predstavlja vezu Kotromanića sa Anžuvincima, koja nije direktna nego je preko ženske linije. Uostalom, grb s Ljiljanima nije grb Kotromamića, nego Tvrtkovića, dinastije koju je sam Tvrtko I Kotromanić uspostavio. Takav grb je na žutoj podlozi obrubljenoj sa 4 plave pruge koje predstavljaju Unu, Savu, Drinu i more. I to je Tvrtkova Kraljevska zastava pod kojom se borio, putovao itd. Jedina prava, hajmo reć državna zastava u Kosovskom boju. Grb Kotromanića je štit sa poprečnim plavim i žutim prugama. Nemanjići su u istom rodbinskom odnosu sa Anžuvincima, pa otud i ljiljani kod njih, što je Tvrtko iskoristio i preuzeo srpski tron, iskoristivši činjenicu da su Kotromanići i Nemanjići ženskom linijom povezani sa tada najvećom evropskom dinastijom Anjou.
BH_Drina
Tvrtko treba biti uzor svim građanima Bosne i Hercegovine bez obzira na vjeru. Bio je hrišćanin koji se zdušno borio za svoju zemlju bosansku.
rauber_bh
Antimon
A daaaj! Sereš da si tako načitan.
lestaticx
Jedini pametan komentar, dok se ne educirani retardi svađaju umjesto da znaju činjenice i budu objektivni
PapaK
Priznaju da je BOSANSKI KRALJ vladao srbijom. Hvala im. Nikad svoje nisu ni imali. Trobojka ruska, 4C sa bizantijskog stita ... Tri prsta nacisticki pozdrav, "bre" je makedonska uzrecica. FUJ.
User123456789
A sto vi imate? Sve sto imate je od hrvata ili srba sto ste i bili dok niste presli u islam a imate ponesto i od turaka sto su vam nametnuli silom. Npr molite se na turskom ili arapskom jeziku a ne na svom.
PapaK
Polako kmetu, ne sJekiraj se.
crnoicrveno
denimen9
Mnogo smo jaki, preuzeli smo i Srbiju.
enko
Sad ce se zastava sa ljiljanima slobodno vioriti i u rs i srbiji.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.