Novi gol Mešanovića za Maribor

Nastavio sa sjajnim igrama

Novi gol Mešanovića za Maribor

Bh. internacionalac Jasmin Mešanović nastavio je s dobrim partijama u Sloveniji.

Nakon što je u prošlom kolu protiv Celja postigao gol i upisao asistenciju, ovaj nekadašnji mladi reprezentativac BiH u strijelce se upisao i danas protiv Triglava.

U sklopu 34. kola slovenačkog šampionata Maribor je na Ljudskom vrtu remizirao odigravši 3:3, a prvi gol na meču bio je djelo upravo Mešanovića, koji je mrežu tima iz Kranja zatresao već u prvoj minuti.

Maribor je imao prednost do 22. minute, kada je Triglavu na asistenciju Crnova izjednačenje donio Cesen. To je ujedno bio i posljednji gol u prvom poluvremenu.

Nastavak utakmice ponudio je još više uzbuđenja. U prvoj minuti nastavka Triglav stiže do preokreta preko Tijanića, no slavlje gostiju je kratko trajalo, jer je tri minute kasnije Zahović s bijele tačke pravnao rezultat.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U 69. minuti Zahović je postigao novi gol, za 3:2, a kada se mislilo da će Maribor ostvariti novi trijumf i dodatno povećati bodovni saldo, pet minuta prije kraja uslijedio je gol Majcena za remi na Ljudskom vrtu.

Kada je u pitanju Mešanović, njemu je ovo ujedno bio osmi gol u sezoni, a na kontu ima i šest asistencija. Na terenu je proveo svih 90 minuta kao i reprezentativni golman Kenan Pirić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti