Novi gol Višće, Bašakšehir u otvorenoj trci za titulu

Turska

Novi gol Višće, Bašakšehir u otvorenoj trci za titulu

E. Škorić

Bašakšehir je na svom stadionu u Istanbulu s 2:0 savladao ekipu Alanyaspor.

Očekivano je domaćin imao težak zadatak jer se Alanya pokazala dosta dobro u ovoj sezoni, ali ipak s dva gola u posljednjih pola sata Bašakšehir dolazi do pobjede.

Nakon današnja tri boda, Bašakšehir se izjednačio na vrhu tabele sa Trabzonsporom i oba tima imaju po 56 bodova nakon 27 kola. Ostalo je još sedam kola i sigurno je da će biti dosta uzbudljivo u šampionatu Turske.

Inače, jedan od dva gola za Bašakšehir postigao je bh. reprezentativac Edin Višća. On je u 79. pogodio s bijele tačke za konačnih 2:0, a prethodno je Tekdemir pogodio za 1:0 u 64. minuti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća je ove sezone u Superligi na učinku od devet postignutih golova i 11 ostvarenih asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi