Novi igrač Evertona poručio: Željelo me dovesti 48 klubova

Interesantno priznanje Onyekurua

Novi igrač Evertona poručio: Željelo me dovesti 48 klubova

Teme:

Ovoljetno pojačanje Evertona Henry Onyekuru dao je vrlo interesantnu izjavu za belgijske medije.

Ovaj 20-godišnji Nigerijac je izračunao da ga je od januara željelo dovesti tačno 48 klubova, a posebno je naglasio neke od njih.

"Ukupno me tražilo 48 klubova koji su me željeli dovesti. Između ostalog, tu su bili Celtic i PSG, s kojim sam bio blizu dogovora. Sa PSG-om sam čak dogovorio i dolazak na medicinske preglede, ali na kraju nije bilo ništa od toga", započeo je Onyekuru, te nastavio:

"Želio me dovesti i Celtic, ali i još mnogo klubova. Peter Odemwingie me savjetovao da izaberem Everton i rekao mi je mnogo toga dobrog o Premier ligi. Uvijek mi je bio san da igram u Engleskoj i drago mi je što će mi se želja ispuniti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Onyekuru, koji je u Everton stigao iz Eupena za devet miliona eura, će ipak još malo sačekati da zaigra u Premier ligi jer će prvu godinu provesti na posudbi u Anderlechtu.

Ovaj sjajni napadač je prošle sezone završio kao prvi strijelac belgijske lige, a za Eupen je postigao 22 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi