"Novi igrači će dati dodatnu stabilnost u igri"

Kerim Tatar, prvotimac Olimpika

"Novi igrači će dati dodatnu stabilnost u igri"

Samir Mlaćo

Olimpik se od petka nalazi na Jahorini, gdje obavlja pripreme za novu sezonu Prve lige Federacije BiH.

Na olimpijskoj planini će obaviti drugi dio priprema za narednu sezonu, u kojoj ekipa sa Otoke ima samo jedan cilj, a to je plasman u Premijer ligu BiH.

Šef stručnog štaba Dragan Radović sa svojim pomoćnicima tokom vikenda je radio na vježbama snage i izdržljivosti. Tim sa Otoke trenira na travnatom terenu ispred hotela u kojem je smješten, iako su vremenski uslovi u našoj državi nepovoljni zbog stalnih padavina te otežavaju rad.

Jedan od onih od kojih se puno očekuje u narednoj sezoni je Kerim Tatar, koji je tokom zimskog prelaznog roka iz Veleža stigao na Otoku.

"Finiš proljetnog dijela prvenstva smo odigrali odlično i stvarno je šteta da nismo uspjeli ostvariti plasman u Premijer ligu BiH. Imali smo odličnu seriju, ali dva kiksa kod kuće su nas koštala plasmana u viši rang", rekao je Tatar.

U novu sezonu ekipa Olimpika ulazi dodatno ojačana.

"Važno nam je da je kostur ekipe iz prošle sezone ostao gotovo nepromijenjen, a u klub su došli provjereni igrači koji će nam, siguran sam, dati dodatnu stabilnost u igri", priča Tatar i nastavlja:

"Mislim da ovaj klub, ljudi koji ga vode i igrački kadar koji posjedujemo zaslužuje da igra Premijer ligu BiH. Na prvom sastanku jasno su nam zacrtani ciljevi i svi smo svjesni odgovornosti.

Pripreme teku prema planu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nakon uvodnih treninga u Hadžićima stigli smo na Jahorinu. Ekipa radi dobro, svi su u punom pogonu, a to nam je najvažnije. Što se mene lično tiče, osjećam se dobro i nadam se da će ova sezona biti sezona moje pune afirmacije", rekao je na kraju razgovora Tatar.

Vukovi će prvi pripremni susret odigrati 14. juna protiv Igmana iz Konjica, a do starta prvenstva planirano je odigravanje ukupno sedam test-utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti