Novi odlasci iz NK Metalleghe nakon poraza u Tešnju
Metalleghe će do kraja sezone voditi bitku za opstanak u ligi

Jajčani u subotu dočekuju Slaven

Novi odlasci iz NK Metalleghe nakon poraza u Tešnju

S. Mlaćo

Metalleghe BSI je u Tešnju bio na pragu boda, ali u sudijskoj nadoknadi domaći stigli do pobjednosnog pogotka i sigurno da u Jajcu imaju za čime da žale.

Jajčani su se uspjeli vratiti i pored vodstva domaćih 2:0, međutim na kraju nisu imali ni sreće, te ih do kraja očekuje borba za opstanak.

Na svom kontu imaju tek 11 osvojenih bodova, samo dvije pobjede, od toga jednu za zelenim stolom, pa će sigurno biti burno u zimskom prelaznom roku na Mračaju.

Na samom startu sezone popularni Kraljevi su se razišli sa Irhanom Smajićem i Sanelom Kovačem, a nedugo nakon toga klub je napustio i trener Nedžad Selimović koji se prije par dana odlučio vratiti u Angolu. Nakon toga Amer Torlak i Admir Omerbegović su također napustili klub, da bi jučer to učinili i Bakir Hota, te Ognjen Jekić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zanimljivo da je Hota u nedjelju postigao prelijep pogodak u porazu od TOŠK-a, a već sutradan se razišao sa Jajčanima. Iz Metalleghea se još nisu oglasili o razlozima odlaska nogometaša u toku polusezone.

U posljednjem kolu prvog dijela sezone Metalleghe očekuje domaći duel protiv Slavena iz Živinica. Na ovom meču šef struke Jajčana Almir Memić neće moći da računa na iskusnog Sulejmana Smajića koji je zaradio isključenje u duelu protiv TOŠK-a, dok su treći žuti karton dobili Jekić i Hota, koji ne bi imali pravo nastupa i da su ostali u klubu.

Top Komentari

Damče
Hota dođi u Tošk
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi