TOŠK vodio 2:0, gosti se vratili, ali tri boda ostaju u Tešnju
Zanimljivo je bilo u Tešnju, a sigurno da zadovoljniji mogu biti domaći

Pet pogodaka u Tešnju

TOŠK vodio 2:0, gosti se vratili, ali tri boda ostaju u Tešnju

S. Mlaćo

Kvalitetan meč priredili su danas navijačima NK TOŠK i NK Metalleghe, a na kraju je završilo 3:2, iako je do pred sami kraj bilo 2:2.

Na samom početku nismo zabilježili mnogo opasnosti, a tek u 28. minuti Dizdarević šutira, golman gostiju Kukrika brani. Nešto prije toga gosti su prijetili preko Pljevljaka i Tankuljića.

U 35. minuti Dizdarević je pogodio prečku, da bi mrežu gostiju uspio zatresti Kitanović u 37.minuti za slavlje domaćih navijača.

Prednost domaćih mogao je udvostručiti Rastoka, no ispriječila se stativa, a sjajnu priliku za Jajčane pred odlazak na pauzu propušta iskusni Sulejman Smajić.

Drugo poluvrijeme otvara pokušajem Plevljak (Metalleghe), da bi na drugoj strani uzvratio Dizdarević.

U nastavku se igralo najviše na sredini terena, a u 75. minuti 2:0 za domaće. Strijelac je bio Osmo Nuhanović tek što je ušao u igru. Već u narednom napadu smanjuju gosti. Sjajan pogodak Hote i bilo je jasno da će publika do kraja vidjeti dosta uzbuđenja.

U 89. minuti gosti dolaze do izjednačenja. Danilović je matirao Bošnjaka, da bi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade Hasanbašić pogodio za 3:2.

NK TOŠK - NK Metalleghe 3:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Bošnjak, Hasanbašić, Koprivica, Kurdić, Mace, Rastoka, Kalesić, Dizdarević, Ivković, Hasić, Kitanović.

NK Metalleghe BSI: Kukrika, Kremenović, Pljevljak, Hota, Smajić, Tankuljić, Danilović, Haračić, Alispahić, Popović, Bešagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi