Novi plan za nastavak Serije A

Igrat će se do jula

Novi plan za nastavak Serije A

M. Šljivak

Italijanska Serija A dobila je novi mogući datum svog nastavka.

Corriere dello Sport donio je danas potencijalni plan nastavka sezone, a za sada je plan da se sezona 'restartuje' 20. maja.

Naravno, sve će to zavisiti od koronavirusa, odnosno hoće li doći do drastičnog smanjenja slučajeva zaraze u Italiji, koja je najviše stradala u pandemiji.

Prvi na teren 20. maja bi izašli timovi čije su utakmice odgođene krajem februara. To su utakmice 25. kola u kojem će igrati Atalanta - Sassuolo, Inter - Sampdoria, Torino - Parma i Verona - Caglari.

Nakon toga bi se prvenstvo nastavilo po regularnim kolima i ona bi izgledala ovako:

Potražite više informacija na temu Serie A:

27. kolo (23. i 24. maj)
28. kolo (27. i 28. maj)
29. kolo (30. i 31. maj)
30. kolo (3. i 4. juni)
31. kolo (6. i 7. juni)
32. kolo (10. i 11. juni)
33. kolo (13. i 14. juni)
34. kolo (17. i 18. juni)
35. kolo (20. i 21. juni)
36. kolo (24. i 25. juni)
37. kolo (27. i 28. juni)
38. kolo (2. juli)

Naravno, sezona bi mogla potrajati i duže ako se prvenstvo ne nastavi krajem maja kako je planirano, ali gotovo je sigurno da će fudbala u Italiji biti tokom ljeta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi