Da li će Edin Džeko ostati bez kapitenske trake u Romi?

Fonseca vjeruje u Pellegrinija

Da li će Edin Džeko ostati bez kapitenske trake u Romi?

E. Čaušević

Edin Džeko je ove zime postao prvi kapiten Rome nakon što je Alessandro Florenzi otišao u Valenciju na posudbu.

Florenzi je dobio kapitensku traku nakon što je Daniele De Rossi prošle sezone napustio klub, ali se ni ovaj desni bek nije dugo zadržao na Olimpicu. Roma ga je poslala na posudbu u Valenciju, a kapitenska traka pripala je Džeki.

Džeko je trenutno lider Rome u svakom smislu, ali očito dauklubu razmišljaju o budućnosti. Trener ovog tima, Paulo Fonseca, izjavio je za italijanske medije da bi Lorenzo Pellegrini uskoro mogao biti prvi kapiten Rome što je nedavno preporučio Francesco Totti.

"Drago mi je kad za Pellegrinija govore da je sličan Tottiju. Sretan sam zbog njega, ali je on to sve zaslužio svojim igrama. Mislim da Pellegrini ima sve što Roma treba da bi bio kapiten ovog kluba i saglasan sam s Tottijem oko toga", rekao je Fonseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, još uvijek ostaje nepoznanica da li će Pellegrini dobiti kapitensku traku kada se sezona nastavi ili će Džeko ostati prvi izbor u tom polju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi