Novi podmukli potez čuvenog prgavca: Kada mislite da više ne može iznenaditi opet uspije

Služi se svim trikovima

Novi podmukli potez čuvenog prgavca: Kada mislite da više ne može iznenaditi opet uspije

Admin Čaušević
Teme:

Možda i najprgaviji fudbaler svijeta je opet izbio u centar pažnje.

Pepea krasne odlične defanzivne sposobnosti, ali je itekako prgav fudbaler te je spreman koristiti razne trikove da bi ostvario zacrtano.

Pepe trenutno nastupa za Porto koji je prije nekoliko dana igrao protiv Belenensea i pobijedio sa 4:1. Međutim, taj meč nije mogao proći bez kontroverzi.

Naime, iz Sporting Lisabona su optužili Pepea da je namjerno dobio žuti karton i pored toga što je sjedio na klupi.

Iskusni defanzivac je bio u protokolu za meč, nije ni igrao jer je povrijeđen. Ali ipak se pobrinuo da se o njemu priča poslije utakmice.

Iz Sportinga Pepea optužuju da je namjerno prigovarao i svađao se kako bi dobio žuti karton te očistio suspenziju.

Tako će se portugalski štoper riješiti kartona i to u periodu kada je povrijeđen što znači da uopšte neće igrati.

"Trener Porta 12. januara kaže da su mu svi igrači spremni, a 16. januara Pepe je povrijeđen. Onda protiv Belenesesa sjedi na klupi što je iznenađenje za igrača njegovih kvaliteta", kazao je Miguel Braga, predstavnika Sportinga.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Pepe je dobio žuti karton zbog protesta i to kada njegov tim vodi s 3:1. Ništa tu ne bi bilo čudno da mu to nije bio peti karton te će odslužiti kaznu", dodao je on.

Porto i Sporting su vodeće ekipe portugalskog prvenstva. Svoj međusobni duel će igrati 11. februara. Popularni Zmajevi rivalu iz Lisabona bježe tri boda.

Top Komentari

Klicko
Pa i igrao je za najpoganiji i najprljaviji sportski klub na svijetu-penal madrid.Tu je naučio te poteze
2 5
Juventino4321
Pametan coik
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi