Pepe kakvog ne pamtimo: Sijao strah, nikom nije dao pardona, nije "skratio jezik" ni poslije meča

Na meču Porto - Atletico Madrid

Pepe kakvog ne pamtimo: Sijao strah, nikom nije dao pardona, nije "skratio jezik" ni poslije meča

A. Čaušević

Utakmica posljednjeg kola Lige prvaka između Porta i Atletico Madrida bila je istinski fudbalski rat na terenu stadiona Dragao. 

Dva kluba sa Pirineja, uzavrela krv, dosta provokatora na terenu i direktni obračun za prolazak dalje. Sve je slutilo na utakmicu punu tenzija i svađe, a tako je i bilo.

Francuski sudija Turpin imao je pune ruke posla, a sredinom drugog poluvremena dodijelo je tri crvena kartona u razmaku od nekoliko minuta.

Yannick Carrasco je bio prvi igrač koji je isključen jer je udario Octavia, nakon čega je uslijedila višeminutna svađa. Correa te Otavio i Pepe su dobili žute kartone.

[twitter]https://twitter.com/AmilanaNiko/status/1468332651761311744[/twitter]

Upravo je Pepe tokom cijelog meča prednjačio po svojim ispadima, uvijek je bio u centru pažnje. Žuti karton je dobio jer se unio u lice Hermosu.

Oglasi

Tri minute kasnije crveni karton dobija i Wendell nakon što je udario laktom Cunhu. Dojam je da je bilo slučajno, ali je to igrač Atletica iskoristio i počeo se valjati na podu pa je došlo do novog naguravanja.

Sve se dešavalo pri rezultatu 0:1 za goste, a sudijska nadoknada donosi čak tri gola. Dva su postigli gosti, dok je za domaće strijelac bio Palinha iz penala za konačnih 1:3.

Inače, Pepe je igrač o kojem se najviše pričalo nakon utakmice. Portugalski veteran je poznat po ispadima, grubim startovima, oštrom jeziku, a takav je bio i sinoć.

Nije se zaustavio ni poslije meča kada je kritikovao VAR tehnologiju i sada se suočava sa suspenzijom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nismo zaslužili 0:0 poslije prvog poluvremena. Imali smo mnogo šansi, a Atletico nam sretno zabije gol. Utakmica je završila, bilo je dosta konfuzije, tuče, sudija je počeo da pokazuje žute kartone. VAR tehnologija je tu da pomaže, a danas to nije bio slučaj", poručio je iskusni štoper.

Porazom od Atletica evropska avantura nije završena za Porto jer će ovaj klub na proljeće igrati u Europa ligi.

Top Komentari

Obicna pi*kica koja ceka da mu suparnik okrene ledja da ga moze napast. Ovakvi zaplacu nakon dva samara.
3 5
vedin
Jel se vi šalite pa stavljate u naslov : Pepe kakvog ne pamtimo, a on uobičajeno kolje na terenu. Pa taj mesar uz Ramosa ima najviše crvenih kartona.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije