Novi poduhvat Juventusa: Grade još jedan stadion
(Foto: toronews.net)

Širi se imperija

Novi poduhvat Juventusa: Grade još jedan stadion

Juventus je prvi klub u Italiji koji je 2011. dobio vlastiti stadion izgrađen na temeljima neupotrebljivog Dele Alpija koji je svojim gabaritima predstavljao ruglo, a što je još značajnije zjapio prazan.

Danas Juve igra na Allianz stadionu kapaciteta 46.000 mjesta, a zdanje predstavlja jedno od najljepših i najekonomičnijih u Evropi, po uzoru na engleske stadione, s tribinama bliže terenu, ali i sadržajima koji upotpunjuju doživljaj jedne fudbalske utakmice.

Ipak, Juventus, kako prenosi Tuttosport neće se zadovoljiti samo jednim stadionom, već namjerava izgraditi novi. Naravno mnogo manjeg kapaciteta, ali koji bi riješio problem drugih Juventusovih ekipa.

Manji stadion bi koristila B momčad i ženski klub Juventus. Novi stadion, kapaciteta oko 6.000 gledatelja bi se trebao sagraditi na lokaciji PalaTorino dvorane koja nije u funkciji od 2011.godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

B momčad trenutno igra u Alessandriji, a žene igraju u Novari.

Ukoliko se u djelo provede zamisao izgradnje još jednog stadiona bila bi to još jedna potvrda grandioznosti italijasnkog prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi